El govern municipal molinenc, acusat de fer precampanya amb diners públics

Imprimeix

La CUP-Molins considera que la campanya Molins de 10-Molins 2030 “és de dubtosa legalitat” i han demanat un informe jurídic per aclarir si la despesa de més de 18.000 euros s’adequa a la normativa

La CUP-Molins ha anunciat que presentarà al Ple de desembre una moció de reprovació al govern municipal que encapçala Xavi Paz per haver iniciat la precampanya electoral amb recursos públics fent l’exposició i campanya “Molins de 10-Molins 2030” amb les idees només de PSC i de Junts per Molins.

Molins de 10 3

Segons el grup municipal, el govern va aprovar una partida de 18.150 euros per “donar a conèixer a la ciutadania les diferents propostes de millora a la Vila durant els pròxims anys“ (partida 3280/234004/22599). “És una modificació del pressupost de 2021 que va fer per urgència aquest anterior Ple d’octubre, i que va ser barrejada entre altres quinze documents, requerint una votació en bloc de tots. No només això, sinó que, a més, de cara a la seva aprovació, se’ns va facilitar, a la resta de càrrecs electes, una informació sobre la mateixa escassa, incompleta i obsoleta.”, explica.

“Va ser una proposta que van plantejar a l’oposició de forma totalment inesperada, a set dies del Ple en què s’havia d’aprovar. Prèviament a l’aprovació de la partida, la preparació d’aquesta exposició es va portar en el més absolut secretisme”, afegeix. “Inclou pagar un ponent mediàtic de la Vila, falques informatives als mitjans de comunicació o una “campanya publicitària. No es van acceptar les opinions ni peticions de debatre-ho tranquil·lament abans d’aprovar-se.”, declara la CUP-Molins.

Molins de 10 2

A més, el grup municipal considera que “no és ni tan sols una exposició de propostes de Vila, sinó només dels partits que formen el govern, ja que no han tingut en compte ni a la ciutadania, ni a les entitats o moviments socials, ni a l’oposició, ni estan recollides en cap pla d’equipaments (és més, contradiuen el vigent).”

“Sembla que, per amagar un govern pràcticament nul, el govern basa la seva acció a fer moltes notes de premsa i fotos a l’alcalde, i s’han ampliat diverses vegades partides de comunicació amb més de 38.000 euros”, manifesten els cupaires.

Ara, amb el nom d’”exposició Molins de 10-Molins 2030”, segons CUP-Molins, “els molinencs i molinenques els estem pagant una campanya de publicitat de les seves idees amb un cost desorbitat de 18.150 euros. Una campanya molt de mínims que amb l'excusa de l'aposta per la sostenibilitat en realitat es contradiu amb la praxi del govern sociovergent que la impulsa, gastant en paper, lones enormes de plàstic, estufes de butà, etc.”

“Per nosaltres, es tractava i es tracta d'una partida de dubtosa legalitat. La normativa pressupostària és més que clara quan parla d'ampliacions de pressupost i diu "Si durant l'exercici ha d’efectuar-se una despesa que no es pot demorar fins a l’any següent..." (Art. 13.1 de les Bases d’Execució dels Pressupostos de 2021). I és evident que aquesta despesa no presentava tal urgència”, afegeix.

Molins de 10

Per això, el grup municipal ha demanat un informe jurídic per esclarir si aquesta despesa s'adequa o no a tal normativa i a la legalitat en general. Per esclarir, entre d’altres coses, si “estem davant d’una desviació de recursos públics per fer propaganda de les idees dels partits PSC i Junts a un any d’eleccions municipals.”

Per tot això, el grup municipal de la CUP-AMUNT proposa al ple de l’Ajuntament de Molins de Rei els següents acords:

* Declarar com a no ètica la campanya de l’actual govern de Molins de Rei “Molins de 10-Molins 2030” i demanar una valoració jurídica per part de qui correspongui a l’Ajuntament de si aquests recursos s’han gastat respectant la normativa pressupostària i la legalitat en general a poc temps d’iniciar-se la precampanya electoral.

* Reprovar el govern de Xavi Paz per haver tirat endavant la campanya Molins de 10-Molins 2030 sense debatre les propostes en cap espai, per ignorar el pla d’equipaments, per transmetre a la població el missatge que les propostes són properes o aprovades i, sobretot, per promocionar les idees de PSC i de Junts per Molins amb més de 18.000€ de recursos públics.

* Aturar la despesa de 18.150€ en la campanya “Molins de 10-Molins 2030” que el govern de Xavi Paz està fent servir per iniciar la precampanya electoral.

* Aturar la dedicació d’altres recursos humans i materials d’altres partides en la promoció d’unes propostes que no han estat ni debatudes ni aprovades enlloc, sent només idees dels partits i, per tant, que poden estar representant una desviació de recursos públics.

* Traslladar els presents acords als mitjans de comunicació locals.

 

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei