Collbató, primer municipi del Baix Llobregat a declarar-se territori lliure

Imprimeix

El text declara Collbató territori català lliure i insta el Parlament de Catalunya a sotmetre a votació la declaració unilateral d'independència.

Entre els arguments exposats, el document subratlla l’actual situació de Catalunya amb 700.000 persones en situació d’atur, un 20% de la població al llindar de la pobresa i un espoli fiscal que suposa 16.000 milions d’euros.

La moció de declaració d'independència demana al Parlament que sotmeti a votació “la declaració unilateral de sobirania nacional”.

Així, el petiti municipi esdevé el primer del Baix Llobregat a adherir-se a una iniciativa que té com a principal objectiu assolir un estat independent.

L'lcalde de Collbató, Ramon Ferrer (CIU), ha afirmat que “la reacció del poble català i dels collbatonins durant la passada Diada Nacional fan que aquest sigui un pas inevitable".

"Sóc conscient que aquesta decisió respon a la voluntat majoritària dels veïns i a la de molts altres municipis que esperem que segueixin el mateix camí”, ha afegit Ferrer.

Redacció | Foto: Héctor Marín (Arxiu)