Collbató, primer municipi del Baix Llobregat a declarar-se territori lliure

El text declara Collbató territori català lliure i insta el Parlament de Catalunya a sotmetre a votació la declaració unilateral d'independència.

Entre els arguments exposats, el document subratlla l’actual situació de Catalunya amb 700.000 persones en situació d’atur, un 20% de la població al llindar de la pobresa i un espoli fiscal que suposa 16.000 milions d’euros.

La moció de declaració d'independència demana al Parlament que sotmeti a votació “la declaració unilateral de sobirania nacional”.

Així, el petiti municipi esdevé el primer del Baix Llobregat a adherir-se a una iniciativa que té com a principal objectiu assolir un estat independent.

L'lcalde de Collbató, Ramon Ferrer (CIU), ha afirmat que “la reacció del poble català i dels collbatonins durant la passada Diada Nacional fan que aquest sigui un pas inevitable".

"Sóc conscient que aquesta decisió respon a la voluntat majoritària dels veïns i a la de molts altres municipis que esperem que segueixin el mateix camí”, ha afegit Ferrer.

Redacció | Foto: Héctor Marín (Arxiu)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix