S’inaugura la renovació integral de la seu comarcal de CCOO

Imprimeix

El sindicat ha millorat l’edifici històric de la primera organització social del Baix Llobregat

El passat 14 de novembre es va inaugurar la reforma integral de la seu comarcal de Comissions Obreres (CCOO) a Cornellà de Llobregat. I ho va fer amb un acte que va aplegar moltes persones del passat i present d’aquest sindicat, una de les organitzacions socials més importants del Baix Llobregat.

Un acte inaugural que va tenir de tot. Música, debat i un emotiu record als més de cinquanta anys de funcionament de l’edifici. “L'acte ha estat perfecte. Volem refermar-nos en què som i volem continuar fent, sensibilitat, memòria, cultura, reflexió-proposta i acció sobre un treball en transformació”, ha afirmat Josep Maria Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf. I ha afegit que “és una transformació integral que assumint el nostre passat, vol projectar el futur d'unes CCOO amb capacitat d'adaptar-se a un món del treball en canvi.”

FGlptrfWQAUuQfC

FGmKaOHWYAUn1Ig

FGmKZvoWQAYcDVH

D’altra banda, el periodista cornellanenc Jordi Évole va conduir el debat sobre el futur del treball on van intervenir Antonio García, fundador de CCOO Baix Llobregat, Sindy Cardona (SS CCOO Amazon) i Javier Pacheco, Secretari General de CCOO de Catalunya.  

FGmHxiEX0AcxPBW

Cinc mesos d’obres

El projecte, que ha durat cinc mesos, s’ha concretat en una renovació integral de la façana exterior, accessos, adequació i modernització de zones comunes, i renovació de la planta baixa. Ha estat desenvolupat per Ecoarquitectura, un equip jove que ha incorporat criteris de sostenibilitat, eficiència energètica, disseny, funcionalitat, salut laboral i disseny actual.

FGmHSzFWUAQLJR6

FGmHRutXIAQ4RXZ 1

L’Ajuntament de Cornellà ha assumit la despesa de l’espai exterior de via pública, per un valor de 40.000€, que inclou la urbanització de zona exterior, millora de l’escala d’accés i noves rampes que faciliten l’accessibilitat a l’edifici. La zona exterior es convertirà en un espai on es podran fer activitats socials, i portarà el nom d’Antonio García, treballador de Siemens i membre de la generació fundadora de CCOO del Baix Llobregat.

FGmHSH3WUAcgWdV 1

La situació econòmica i financera de CCOO del Baix Llobregat és sòlida, segons el seu secretari general, Josep M. Romero, que afirma: “més del 95% dels 1.1M€ que gestionem, són ingressos propis que depenen de les quotes que paguen les 23.000 persones afiliades a CCOO Baix Llobregat. Aquesta reforma, on hem invertit 300.000€, és fruit d’un important estalvi per actualitzar, modernitzar i projectar al futur el nostre projecte. Un futur del treball en canvi continu, on sempre serà necessari organitzar les persones treballadores.”

FGmCoY XEAgXToA

Romero també ha denunciat que “igual que agraïm l’interès i la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà, denunciem que la inversió ha estat suportada en exclusiva per part de CCOO. El Patrimoni Sindical Acumulat, que gestiona el Ministeri de Treball, propietari de l’edifici, manté partides pressupostàries absolutament insuficients, que llastren la possibilitat de modernitzar i millorar els espais sindicals, que donen servei al conjunt de la ciutadania i responen a l’interès general.”

CCOO va engegar aquest any una reforma integral de la seva seu, inaugurada l’any 1968, que va acollir anteriorment els serveis mèdics locals i l’OSE (Organización Sindical Española), o sindicat vertical franquista. El 17 de setembre de 1979, l’edifici va ser ocupat per treballadors i treballadores que reivindicaven democràcia, drets laborals i sindicals, i des d’aleshores ha esdevingut seu estable de CCOO Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: CCOO