Moció en defensa de la immersió lingüística al Ple de Gavà

Els grups municipals d’ERC, Junts, Podemos i PSC de Gavà la presentaran conjuntament al Ple Municipal de desembre

El Tribunal Suprem, mitjançant una providència, no ha admès el recurs de cassació del Govern de la Generalitat de Catalunya en contra de la sentència del TSJC que imposava la utilització del castellà com a llengua vehicular en el 25% del currículum educatiu. Aquest fet suposa la ruptura de la immersió lingüística en català que s'aplica en l'educació obligatòria.

IMG 1740

FF1DwMuXwAEj66P

Per tot això, els grups municipals d'ERC, Junts, Podemos i PSC de Gavà proposaran que el proper Ple acordi:

  • Mostrar el desacord amb la providència del Tribunal Suprem que avala la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè respon a criteris basats en una llei derogada com era la LOMCE.
  • Rebutjar que es posi en perill la immersió lingüística a Catalunya i continuar defensant el foment, la protecció i l’impuls de la llengua catalana al conjunt de la societat i, concretament, la preservació del català com a llengua vehicular del sistema educatiu de Catalunya, sense excloure el castellà.
  • Constatar que el model lingüístic del sistema educatiu de Catalunya, construït els darrers trenta anys, ha estat una eina de cohesió i promoció social que ha aconseguit una escola no segregadora per motius de llengua ni d'origen, que ha cercat la igualtat d'oportunitats i coneixement de totes dues llengües al conjunt de l'alumnat. Reconèixer el paper determinant del conjunt de la comunitat educativa en la defensa i funcionament d'aquest model educatiu, defensar la seva pluralitat (docents, famílies, sindicats, moviments de renovació pedagògica, etc.) i preservar-la com a valor intrínsec d'una societat plenament democràtica.
  • Preservar el criteri pedagògic i l'autonomia dels centres educatius per complir els objectius d'acord amb la normativa vigent, adaptats a la realitat sociolingüística de l'alumnat i del seu entorn.
  • Rebutjar la voluntat d'alguns partits polítics de trencar el model d'escola catalana, que busca dividir i segregar la nostra societat per motius de llengua en contra de l'Estatut de Catalunya i de la LEC, la Llei d'Educació de Catalunya.
  • Instar el Govern de la Generalitat que adopti totes les mesures necessàries per garantir el model d'èxit de la immersió lingüística a l'escola. Si escau, treballar per tal d'actualitzar i reforçar el consens relatiu al model lingüístic del sistema educatiu de Catalunya, millorant-ne l'aprenentatge i l'ús de les llengües en un context plurilingüe.
 

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix