Alcaldes del Delta reclamen inversions urgents a Mas

La presumpta decisió d’instal·lar Eurovegas a Madrid suposa, en paraules de l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, “un fracàs” de la Generalitat. No només per haver perdut en la cursa amb Madrid, ha subratllat, sinó per la seva falta de voluntat per crear una oferta consensuada amb els ajuntaments del Baix Llobregat.

El Govern “somia amb Massachusets a la nit, s’aixeca amb Nevada i a la tarda està en blanc”, ha criticat Balmón, qui ha manifestat que la Generalitat pot “passar pàgina d’Eurovegas, però no de la precària realitat social que viuen els ciutadans”.

Els alcaldes han criticat la “falta de diàleg” de la Generalitat sobre Eurovegas, un projecte del qual s’han desmarcat completament: “No era el nostre projecte, no era el nostre model, i per això no n’hem participat. Si Eurovegas hagués arribat a Catalunya a través dels ajuntaments, no s’haurien produït tantes reunions. Hauríem dit no”, ha assegurat Balmón.

Els regidors han defensat que, durant aquests mesos, han mantingut una actitud de "prudència i responsabilitat" sobre el projecte del megacomplex d'oci i joc. "No estem decebuts, frustrats ni deprimits", ha dit Balmón després de saber que, amb tota probabilitat, Eurovegas no reclarà al Baix Llobregat.

Alternativa econòmica

Els ajuntaments del Delta del Llobregat han demanat respostes “immediates” a la inversió alternativa que reclamen per a la comarca. Carlos Ruiz, alcalde de Viladecans, ha negat que demanin “una alternativa a Eurovegas, sinó una alternativa económica per als ciutadans”, després que hagi reconegut que la possible instal·lació del megacomplex de casinos al Parc Agrari del Baix Llobregat “va generar expectatives” que ara s’han convertit en “frustració”.

En una declaració institucional conjunta, els quatre alcaldes han denunciat que “no ha hagut comunicació oficial amb la Generalitat ni informació sobre l’estat de les negociacions” durant els mesos que ha durat el procés Eurovegas. “Ho hem seguit pels diaris”, ha dit l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch.

 L’alcalde de Gavà, Joaquín Balsera, ha reivindicat “projectes consensuats” amb el territori -a diferència del procés Eurovegas- i ha afirmat que confia que una reunió amb Artur Mas “obri noves expectatives” per a una inversió que pugui potenciar el Baix Llobregat.

Els quatre polítics han defensat que al Parc Agrari hi ha terrenys per poder acollir un nou projecte inversor. Entre els signants de la carta a Mas s’ha trobat a faltar a l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor (ICV-EUIA), qui des del primer moment es va posicionar en contra de la possibilitat que Eurovegas arribés als terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Sobre el projecte ‘Barcelona World’, anunciat minuts abans per la Generalitat, Bosch ha declarat que es tracta d’una “cortina de fum per a ocultar els problemes reals”.

 Héctor Marín | Foto: H. Marín
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix