Belén Garcia ja exerceix d'alcaldessa de Sant Joan Despí

Imprimeix

La nova batllessa, després de la renúncia d’Antoni Poveda, té com a prioritat les polítiques d'igualtat, habitatge i cura del medi ambient

Belén García, fins ara primera tinent batllessa de Sant Joan Despí és la nova batllessa de la ciutat baixllobregatina. La socialista pren el relleu de l’històric Antoni Poveda, que ha renunciat al càrrec després de quinze anys al capdavant del consistori. Segons que va anunciar ell mateix, la seva intenció és poder centrar-se en el senat espanyol i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i, a més, continuarà com a regidor a Sant Joan Despí.

belen 2

La nova batllessa va ser escollida per majoria absoluta (13 dels 21 regidors i regidores) en un Ple extraordinari i va assenyalar les polítiques d’igualtat entre homes i dones, el foment del Pla d’Emergència Climàtica i l’impuls de l’habitatge protegit com a principals prioritats del seu mandat. “Treballaré amb la mà estesa a tothom pel progrés del nostre poble”, va afirmar.

belen 3

Garcia va dir que es proposa garantir “seguretat, qualitat de vida i espai perquè cadascú es pugui desenvolupar”. “Sant Joan Despí serà una ciutat que no deixarà ningú enrere”, va explicar durant el discurs d’investidura. En aquest sentit, es va comprometre a desenvolupar el Pla d’Emergència Climàtica i fer accions per millorar el reciclatge, reduir les emissions, incrementar els espais verds, implantar nous serveis de mobilitat sostenible i sistemes de producció fotovoltaica, així com a desenvolupar un projecte de millora de l’entorn del riu Llobregat i de l’espai del Parc Agrari.

Pel que fa a l’habitatge, García va anunciar que l’ajuntament desenvoluparà prop de 300 pisos protegits en diferents modalitats, amb la intenció d’ajudar a l’emancipació del jovent i poder donar resposta a les necessitats de les famílies amb menys recursos. Així mateix, va expressar el seu compromís amb el feminisme i va anunciar que crearà un centre integral d’atenció a les dones. Va recordar que és la primera batllessa de la ciutat, fet del qual va dir que se sentia molt orgullosa: “Això representa trencar sostres de vida i visualitzar que hi ha camí a fer, i que la realitat es pot canviar.” 

belen 4

Diverses personalitats polítiques han volgut mostrar el suport a García en la seva investidura. Entre altres, han assistit al ple el president José Montilla, la presidenta de la Diputació de Barcelona i batllessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; i la ministra de Transports i exbatllessa de Gavà Raquel Sánchez.

Trajectòria

Belén García era fins ara la coordinadora del Govern, primera tinenta d'alcaldia i presidenta de l'Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient, a més de portaveu del grup municipal del PSC. Al llarg de la seva trajectòria com a regidora de l'Ajuntament de Sant Joan Despí també ha estat presidenta de l'Àrea de Serveis a la Persona i regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació i d'Educació i Família.

belen 5

La nova alcaldessa de Sant Joan Despí va néixer el 1963 a Astúries i tres anys després es va traslladar a la ciutat. Pedagoga de professió, és llicenciada en Ciències de l'Educació. En l'àmbit laboral, és funcionària del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i ha treballat, tant en l'àmbit públic com en el privat, com a formadora i orientadora laboral, així com en l'àmbit de les persones amb diversitat funcional. És membre del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), on ostenta el càrrec de primera secretària de l'agrupació local de Sant Joan Despí, i militant del sindicat UGT, on va ser secretària d'organització del Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Joan Despí