Gemma Badia serà la nova alcaldessa de Gavà

Imprimeix

Substituirà a Raquel Sánchez, que demà prendrà possessió com a ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

La fins ara alcaldessa socialista de Gavà, Raquel Sánchez, s'ha compromès a “deixar-se la pell” en el seu nou càrrec com a ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) i ha proposat la regidora del PSC, Gemma Badia, com la seva successora al capdavant de l'Ajuntament que ha liderat des del 2014. Raquel Sánchez, que demà prendrà possessió com a ministra després de la remodelació del Govern central anunciada ahir pel president Pedro Sánchez, ha renunciat aquest diumenge en un Ple d'urgència al seu càrrec com a alcaldessa de Gavà, al qual va accedir el 2014 com a relleu del també socialista Joaquim Balsera.

ple gava 2

La nova ministra s'ha emocionat en el Ple en admetre que en els últims anys ha sacrificat part de la seva vida personal per la seva feina a les institucions i en assegurar que la seva mare, ja morta, estaria “molt orgullosa” d'ella.

Tots els grups de l'oposició han celebrat el nomenament de l'alcaldessa com a nova ministra, li han agraït la seva feina, li han desitjat molta sort i encerts en la seva nova tasca i també han aplaudit que hagi contribuït a situar el nom de Gavà al mapa.“Sóc veïna de Gavà, ho he donat tot, ho he fet el millor que he sabut i he pogut”, ha respost la fins avui alcaldessa, que ha promès als veïns que la seguiran veient pel municipi: “seguiré sent una ciutadana més de Gavà, sempre estaré amb vosaltres.”

Relleu

En la seva intervenció, la fins ara alcaldessa ha proposat que el Ple municipal de Gavà, en el qual el PSC té majoria absoluta, triï demà com la seva substituta la regidora socialista Gemma Badia, actualment al capdavant de l'àrea d'Espai Públic, Seguretat i Convivència.

ple gava 3

“És una gran persona, dona, excepcionalment preparada, de conviccions fermes i serena quan toca”, ha destacat la fins ara alcaldessa sobre la seva successora, convençuda que ho farà “molt bé” al capdavant del consistori.

pelgava 7

Agraïment

La futura nova ministra de Transports ha agraït a Pedro Sánchez la seva confiança pel nomenament. “És un honor increïble treballar pel meu país, per Espanya, per Catalunya, per la meva ciutat, des d'aquesta dimensió. És un repte que assumeixo amb molta humilitat i molta determinació. Em deixaré la pell a fer tot el possible per millorar aquest país”, ha indicat, visiblement emocionada.

plegava 4

Sánchez ha promès que exercirà el seu nou càrrec amb “responsabilitat, rigor, honradesa, determinació i, sobretot, molta humilitat”, convençuda que després d'un any i mig d'una “terrible pandèmia” arriba el moment d'una transició en la qual s'han d'abordar els grans reptes: “el millor per a Espanya serà el millor per a Catalunya i per a Gavà.”

plegava 6

Ha desvelat que quan el president del Govern central li va proposar incorporar-se a l'executiu li va mostrar la seva disponibilitat, encara que va tenir un sentiment “ambivalent” perquè això suposava deixar l'Ajuntament de la seva ciutat natal, després de set anys com a alcaldessa.

Ampliació de l’Aeroport del Prat

En posteriors declaracions als periodistes, Sánchez no ha volgut entrar encara en concrecions sobre com afrontarà com a ministra de Transports projectes com l'ampliació de l'aeroport del Prat, que ha provocat rebuig a diversos municipis de la zona, entre ells Gavà.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà