Raquel Sánchez, nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Imprimeix

L’alcaldessa de Gavà substitueix al càrrec a José Luis Ábalos, que surt de l’Executiu

Raquel Sánchez, l'actual alcaldessa de Gavà, substituirà al capdavant del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a José Luis Ábalos, que surt de l'Executiu, ha anunciat aquest dissabte el president del Govern, Pedro Sánchez. El canvi forma part d'una profunda remodelació del Gabinet.

206680414 5658634557543255 4691524742266226210 n

Raquel Sánchez és una representant del poder municipal del PSC, especialment a l'àrea metropolitana de Barcelona, que ara tindrà el comandament d'un ministeri de pes, el de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Sánchez és membre de l'executiva del PSC des de novembre de 2016, quan Miquel Iceta la va situar com a secretària de la dona, i des de 2014 és alcaldessa de Gavà, càrrec en què va rellevar Joaquim Balsera.

1e2fc4d5 5750 4d0f 89bb 1864522b7856 16 9 discover aspect ratio default 1065626

La substituta de José Luis Ábalos al capdavant d'aquest ministeri ha anat guanyant pes polític en els últims anys.L'any passat, per exemple, va ser triada membre del Consell Nacional del Clima en representació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

L’ampliació de l’aeroport, amb condicions

Més enllà de la política local, el seu nom ha estat present en els últims mesos en els mitjans perquè l'Ajuntament del Gavà és un dels directament implicats en el projecte d'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, que promou Aena. Com a alcaldessa, ha condicionat l'ampliació del Prat al fet que es limiti l'impacte acústic de la infraestructura sobre els veïns de municipi i a seguir operant amb el sistema de pistes segregades -una per aterrar i una altra per desenganxar-, per la qual cosa ha advocat per una solució consensuada amb el territori. Es dóna la circumstància que Aena, que està disposada a invertir uns 1.700 milions en l'ampliació del Prat, ha de presentar en els propers mesos el seu pla quinquennal d'inversions al Consell de Ministres, i que Sánchez serà ara una de les integrants de l'Executiu i, en concret, la ministra del ram.

Captura de pantalla 2021 07 10 a las 16.45.44

Currículum

Sánchez (Gavà, 1975), casada i mare de dos fills, ha desenvolupat la seva carrera política a l'Ajuntament de Gavà, ja que va ser-ne regidora el 2007, entre aquest any i 2011 va exercir de tinenta d'alcalde d'economia i hisenda, així com de portaveu del grup socialista, i entre 2011 i 2015 va ser tinenta d'alcalde d'urbanisme, promoció econòmica, medi ambient i sostenibilitat.

E58ItvUXMAAR6Zg

Així doncs, té experiència en diferents àrees de govern en l'Administració local, encara que ara haurà de fer el salt a l'important ministeri de Foment, que afronta reptes com pactar amb Unides Podem la nova llei d'Habitatge o bé continuar amb el rescat dels peatges que vencen, com els de l'AP-7 o l'AP-2, entre altres.

Llicenciada en dret per la UB i màster en dret del treball i Seguretat Social per la UPF, a l'inici de la seva carrera professional va exercir d'advocada en un despatx de Barcelona i després va fundar al costat d'uns companys un despatx propi a Castelldefels.

Amb la seva entrada al Govern, que se suma a la presència de Miquel Iceta al capdavant del Ministeri de Cultura i Esport, el PSC augmenta el seu pes en l'Executiu. Així mateix, els socialistes catalans també evidencien la seva influència en haver situat Maurici Lucena o Isaías Táboas al capdavant d'empreses clau com Aena i Renfe, respectivament.

El PSC, orgullós

El Partit dels Socialistes de Catalunya del Baix Llobregat s'ha mostrat aquest dissabte “orgullós i satisfet” per l'elecció de Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, com a nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i ha afegit que es tracta d'una “molt bona notícia per al socialisme català i per al conjunt de Catalunya.”

En un comunicat, aquesta federació ha destacat que el nomenament és un “reconeixement a la gran tasca política que ha dut a terme Sánchez al capdavant de l'Ajuntament de Gavà i que reforça el paper del PSC al Govern i a Espanya.”

E58NAEeXMAEGpz8

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, també ha felicitat al primer secretari de PSC, Miquel Iceta, per la seva designació com a nou ministre de Cultura, després del seu pas pel ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

El PSC del Baix Llobregat, una comarca que comprèn grans municipis de l'entorn de Barcelona i en la qual el PSC té nombrosos alcaldes, s'ha mostrat convençut que Raquel Sánchez durà a terme una “gran tasca en una matèria tan important com infraestructures i mobilitat.”

Redacció / Fotos: Arxiu-PSC