ERC suspendrà de militància Ismael Mora per presumpte assetjament sexual

Imprimeix

El partit republicà demanarà a l’actual primer tinent d’alcalde de Sant Climent de Llobregat que passi a ser regidor no adscrit

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) suspendrà de militància el primer tinent d'alcalde i responsable d’Urbanisme i Patrimoni, Promoció d’Habitatge Públic, Vía Pública, Mobilitat i Transport i Medi ambient i Canvi Climàtic de Sant Climent de Llobregat, Ismael Mora. Fonts del partit han informat que al març van rebre una denúncia que l'assenyalava com a possible autor d'un cas d'assetjament sexual. Un primer informe assenyalava, segons les mateixes fonts, que els fets “eren greus”. El partit va engegar el procediment en aquests casos.

ple investidura 125 ismael moro i lobato

L’Executiva d’ERC d’aquest proper dilluns, 14 de juny de 2021, ratificarà aquesta decisió de suspendre cautelarment de militància al climentó Ismael Mora, a qui el partit republicà ha obert un expedient sancionador en el marc de l’Eina per la prevenció i erradicació de l’assetjament sexual i per raó de sexe o expressió de gènere de què disposa la formació.

No obstant això, no se li demanarà que retorni l’acta de regidor mentre no s’aclareixin els fets denunciats, deixant la porta oberta a reprendre la seva activitat al grup municipal si finalment el resultat del procés obert és favorable a ell. Tanmateix, des de la direcció del partit s’ha exigit a Mora que abandoni el grup municipal i passi a ser regidor no adscrit fins que no es resolgui l’esmentat expedient sancionador.

Des del partit no han donat dades respecte si la denúncia es va adreçar a ERC o a un cos policial, ni tampoc si la persona denunciant és o no militant de la formació.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Climent de Llobregat-Arxiu