L’alcalde de Sant Andreu de la Barca dimiteix de la Diputació

Imprimeix

El també socialista Jesús Naharro, alcalde d’Abrera, serà el substitut d’Enric Llorca

L'alcalde socialista de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha presentat la dimissió del seu càrrec de diputat a la Diputació de Barcelona durant el Ple telemàtic. Llorca però té previst mantenir l'alcaldia del municipi baixllobregatí, així com el seu càrrec de conseller de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, Llorca ha al·legat "motius personals" per justificar la seva dimissió sorprenent. "Me'n vaig amb certa tristesa", ha assegurat l’alcalde. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, en saber-se la notícia ha dit que "ha estat un temps molt curt, ja que es va unir el 2019", i també ha anunciat el seu substitut, l'alcalde socialista d'Abrera, Jesús Naharro.

enric llorca 1

Denunciat

Aquseta dimissió d’Enric Llorca arriba quan, fa més d’un mes, va ser denunciat per Fem Sant Andreu, grup municipal format per ERC i Vecinos por el Cambio, davant l'Oficina Antifrau de Catalunya per "salaris irregulars" i "cobraments indeguts".  Van sol·licitar a Antifrau que "comprovi i investigui les possibles irregularitats" de l'ajuntament de Sant Andreu de la Barca, també van assenyalar l'aplicació d'augments salarials a regidors amb dedicació exclusiva per adherir-se al conveni dels treballadors de l'Ajuntament.

Posicions

El PSC ja ha argumentat que la dimissió no guarda cap relació amb la denúncia, ja que estava previst a principis de l’estiu. Des de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, segons apunta ElNacional.cat, es limiten a dir que “és un afer de la Diputació.”

Redacció / Fotos: RSAB-Arxiu