Cs denúncia al Govern del Prat en Comú davant la Fiscalia Anticorrupció

Imprimeix

El grup municipal taronja l’acusa pel presumpte “nomenament a dit” de funcionaris interins, mentre que des de l’Ajuntament

“El Govern del Prat en Comú podria estar realitzant presumptament pràctiques administratives irregulars per a la contractació de personal públic”. Així ho va expressar el portaveu del grup municipal de Ciutadans al Prat de Llobregat, Antonio Miguel Ruiz, a la sortida de les dependències de la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona, on la formació taronja va presentar una denúncia per presumptes irregularitats en el nomenament i la contractació de funcionaris interins de l'Ajuntament del Prat. Segons va detallar el regidor, es tracta de cinquanta-set decrets pels quals nou persones van ser nomenades, algunes en reiterades ocasions, personal intern del Govern municipal “de manera presumptament arbitrària, prescindint del tot i absolutament, de manera palmària i grollera, dels procediments legalment establerts.”

Per a fonamentar la denúncia, Cs va presentar, dins de la documentació recaptada, els expedients amb les resolucions de nomenament d'aquests funcionaris. Segons es pot constatar, quatre d'ells no van passar totes les proves del procés selectiu de caràcter obligatori, segons estableixen les bases de la convocatòria per a crear la Borsa de treball; altres tres no van obtenir la qualificació necessària en les proves per formar part de la Borsa; i dos més ni tan sols es van presentar al concurs, sent contractades sense passar pel procés selectiu. “Tenim la sospita de poder estar davant un cas flagrant de contractació a dit en la nostra administració pública”, va advertir el portaveu taronja, “en el qual es podrien estar vulnerant els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat que han de presidir l'accés a la funció pública”. Per aquest motiu, va explicar Ruiz, Ciutadans va decidir posar el cas en coneixement d'un òrgan independent “que pugui determinar, de manera justa i objectiva, si hi ha voluntat de frau per part del Govern de l'alcalde Lluís Mijoler”.

Resposta

D’altra banda, des del Govern municipal, a través del seu Departament de Premsa, s’afirma que tots i cadascun dels nomenaments del personal municipal “estan fets d’acord amb la legalitat. El govern resta a disposició de qualsevol organisme que vulgui aclarir qualsevol dubte en aquest sentit”.

Captura de pantalla 2021 04 15 a las 19.25.16

A més, lamenta “l’estil polític d’un grup municipal, Ciutadans, que en lloc de canalitzar les seves crítiques legítimes en els espais de debat i deliberació com el plenari, usa querelles de dubtosa base com a forma de propaganda política. La crítica política de l’oposició al govern municipal no és només legítima sinó també necessària en democràcia; posar en canvi en dubte el bon fer de l’administració municipal i dels seus servidors i servidores públiques mereix una repulsa” i afegeix que “C’s ja ho va fer en el passat amb la policia municipal, i ara torna a insistir.”

Redacció / Fotos: Cs-Google Maps