SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet aprova ERC, CUP i En Comú Podem

Només els programes d’aquestes tres formacions polítiques s’apropen a les propostes de la plataforma

Les propostes electorals de les principals forces polítiques que es presenten a les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya estan encara allunyades, en conjunt, de les reivindicacions del manifest SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, unes reivindicacions que –a parer de les entitats adherides–, representen l’opinió de la societat civil preocupada per la situació territorial, social, ambiental i econòmica de la comarca.

780 008 4848120 55b0510190ddd2976f2a7664e989629c

De tota manera, entre les propostes d’uns i altres partits hi ha grans diferències i els programes electorals d’En Comú Podem, la CUP i ERC –per aquest ordre– són l’excepció a la conclusió general, perquè s’apropen prou als plantejaments en defensa de la comarca de les cincuanta-dues entitats i col·lectius adherits a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet.

mapa 120320

El programa de la CUP, en concret, és l’únic que recull de manera explícita la proposta d’una moratòria urbanística i el suport a les demandes de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet. De fet, la problemàtica específica del Baix Llobregat i l’Hospitalet rep poca atenció, en general, en els diferents programes, tret del cas d’En Comú Podem, que dedica un apartat a cada comarca. A més, hi ha el cas ja comentat de la CUP i el programa del PDeCAT, que inclou propostes concretes per al Parc Agrari i el delta del Llobregat. D’una manera clara, els plantejaments més allunyats del manifest SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet són els del Partit Popular, Ciutadans i Junts per Catalunya, que recullen molts “semàfors vermells” en l’anàlisi comparatiu dels programes electorals, elaborat per un grup pluridisciplinari de persones expertes en política territorial, urbanisme, medi ambient, agricultura, gestió de l’aigua i biodiversitat.

EkJSMMBWoAEkXsS

Finalment, les forces polítiques que més es destaquen per fer propostes àmplies, susceptibles de ser interpretades en un sentit o en un altre des de diferents punts de vista, són el PSC, el PDeCAT i també, en certa manera, Junts per Catalunya. Aquesta característica, que els permetria un gran marge de maniobra en cas d’haver de formar un govern de coalició, per exemple, és també un senyal d’ambigüitat a parer de l’equip de persones que ha analitzat els programes electorals. L’anàlisi completa dels programes electorals i també una presentació resumida de les conclusions es poden consultar al web sosbaixllobregat.cat. Després de les eleccions del 14-F, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet analitzarà concretament les propostes de les forces polítiques que donin suport al Govern de la Generalitat i publicarà també les conclusions.

Redacció / Fotos: SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
127

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix