El Senat rebutja recordar l’home presumptament assassinat a Viladecans

Imprimeix

Era una proposta dels tres senadors de Vox a la cambra alta com es fa cada sessió amb les víctimes de violència masclista

Els grups del Senat han rebutjat una proposta dels tres senadors de Vox en la Cambra alta per recordar a l'inici del ple l'home presumptament assassinat per la seva companya sentimental a Viladecans diumenge passat, de la mateixa manera que es fa cada sessió amb les víctimes de violència masclista.

senat 2

La proposta d'aquests senadors ha estat traslladada a la Junta de Portaveus pel senador de Teruel Existe, Joaquín Egea, portaveu de torn del grup Mixt, en el qual està integrat Vox, i ha estat immediatament rebutjada pels altres portaveus parlamentaris.

Ha estat el portaveu del grup socialista, Ander Gil, qui ha explicat en roda de premsa que el partit liderat per Santiago Abascal pretenia “equiparar un altre tipus de violències” a la violència masclista, quan tant l'ordenament jurídic espanyol com en l'internacional estableix “clarament” el seu tractament especial. Es tracta, ha recalcat de la violència “que s'exerceix contra les dones pel mer fet de ser-ho” i que suposa, ha recordat, un “autèntic drama social” a Espanya, al que precisament les forces polítiques tracten de donar resposta mitjançant el Pacte d'Estat de lluita contra la violència masclista.

Es1PmXPXYAES3gm

En concret, al començament de cada sessió plenària, la Cambra alta ret homenatge a aquelles dones mortes des de la sessió anterior a conseqüència d'aquestes pràctiques, citant-les pel seu nom de pila i abans de guardar un minut de silenci en la seva memòria. Es compleix amb aquest costum en virtut d'un acord aconseguit per la Mesa al començament de la legislatura per donar una major visibilitat a la tragèdia que suposa la mort de dones a les mans de les seves parelles o exparelles.

Redacció / Fotos: Senado de España