Eduard Pujol presenta una querella per “difamació" d'assetjament sexual

Imprimeix

El martorellenc, exportaveu de JxCat al Parlament de Catalunya, es va veure obligat a dimitir del seu càrrec després que el seu partit el suspengués cautelarment de militància

L'exportaveu de JxCat al Parlament de Catalunya, Eduard Pujol, ha anunciat aquest dijous la presentació d'una querella per difamació sobre el cas de presumpte assetjament sexual pel qual va ser obligat a dimitir a la tardor.

 5986041 af25d1e0

El passat 26 d'octubre, JxCat va suspendre cautelarment de militància el seu fins llavors portaveu parlamentari i el va forçar a renunciar al seu escó, després de rebre denúncies que apuntaven a un presumpte cas d'assetjament sexual, segons informa l’agència EFE. En un comunicat difós pel propi Pujol, l'exdiputat de JxCat ha posat en relleu que, des de llavors, “no s'ha tornat a parlar del tema” i “ningú” ho ha denunciat ni li consta “cap procediment judicial obert.” “Malgrat que no m'haig de defensar de res perquè ningú m'acusa -només em difamen- he iniciat accions penals perquè les acusacions i les falsedats de les quals he estat víctima no quedin sense resposta”, adverteix el martorellenc. I afegeix: “Ho faig per la duresa del linxament que vaig patir i perquè m'he sentit realment impotent i indefens davant d'aquestes difamacions, sovint sense saber què fer. Ara puc dir que la querella i les demandes han estat admeses i que jo no en tinc cap en contra meva”. A més, assegura que així pretén “rehabilitar” el seu nom i el seu “honor” i insisteix a condemnar “qualsevol tipus d'abús contra les dones. Em sumo a la línia de tolerància zero amb l'abús sexual i el masclisme. I ho faré tantes vegades com sigui necessari”. Segons Pujol, “les difamacions i les acusacions falses perjudiquen les dones, especialment totes aquelles que pateixen, o han patit, algun tipus d'assetjament. Em trobaran sempre al seu costat per combatre-ho.”

El martorellenc, periodista de professió, va ser un dels fitxatges que l'expresident Carles Puigdemont va incorporar com a independent a la seva candidatura per a les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017 després d'haver estat director d'una emissora de ràdio catalana. Quan Pujol va haver de dimitir dels seus càrrecs a JxCat la passada tardor, no van transcendir els noms de les dones que l'havien denunciat per presumpte assetjament sexual.

Una veu

Sí que va haver-hi, no obstant això, una persona que va aixecar la veu públicament quan es va destapar el cas, la periodista Núria Casas, que en una entrevista radiofònica va explicar que va patir assetjament sexual per part d'Eduard Pujol fa “més de vuit anys”. 

Nuria1

En aquell moment, ella va recórrer a la direcció i al comitè professional de l'emissora de ràdio en la qual tots dos treballaven, encara que es va topar amb respostes que “relativitzaven” els fets, “fins i tot com si aquest home fos un entremaliat.”

En una carta publicada al digital elnacional.cat amb el títol 'Carta a un assetjador', Casas descrivia la impotència que va sentir llavors: “Com es pot demostrar quan t'han intentat tocar un pit enmig d'una redacció completament a soles? O t'esperen ajupits a l'entrada i et diuen que és per mirar-te les calces que portes? O et coaccionen dins del seu despatx sota l'excusa prèvia que volen parlar amb tu? El més trist de tota aquesta història: quan una s'hi enfronta, encara els agrada més.”

Redacció / Fotos: Arxiu