Cornellà demana estudiar la proposta de Las Vegas Sands

Així ho ha decidit el ple del consistori després d’haver aprovat, amb els vots del PSC i CiU, una moció que insta la Generalitat a "explorar tots els projectes viables d'inversió privada i pública que promoguin el desenvolupament de la zona sud del Baix Llobregat i que assegurin la creació de llocs de treball".

El text ha tirat endavant amb el vot en contra d'ICV-EUiA i l'abstenció del PP. El PSC ha presentat per sorpresa la moció quan se n'havia de debatre una dels ecosocialistes en contra del macrocomplex d'oci i joc.

Amb l'aprovació del text de l'equip de govern, la moció d'Iniciativa ha quedat descartada. Es tracta del primer posicionament públic d’un ajuntament governat pel PSC a favor de la instal·lació del macrocomplex d’oci i joc a la zona del Delta del Llobregat, si finalment el magnat Sheldon Adelson Tria l’opció de Barcelona per sobre de la de Madrid.

La federació del PSC de Barcelona ha expressat la seva oposició al projecte perquè “va contra el model de creixement” que defensa el partit. L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, és també secretari d’acció política del PSC.

El text afirma que és "tan important" la defensa de l'ecosistema territorial com de l'ecosistema social i ressalta que amb l'actual situació "la nostra prioritat és col·laborar en la recuperació econòmica i la creació d'ocupació".

La moció afegeix que "la situació econòmica que vivim, sense un motor econòmic i financer que pugui donar resposta a les necessitats actuals, obliga a estudiar iniciatives amb recursos estrangers".

A l’hora, el document critica que la Generalitat hagi ofert els terrenys del Parc Agrari de manera “unilateral” i també que els ajuntaments de la zona del Delta no hagin estat informats sobre el megaprojecte.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
99

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix