Unes 300 persones celebren el retorn d’Adrià Carrasco a Esplugues

Imprimeix

La concentració es va fer davant l'Ajuntament i va comptar amb una gravació d'agraïment de l’activista que també va carregar contra el consistori i l’alcaldessa per no haver-li donat suport

Ahir dilluns al vespre es van concentrar al voltant de les 300 persones a la plaça Santa Magdalena davant l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat per celebrar el retorn d'Adrià Carrasco al municipi baixllobregatí. A l’acte, que va convocar el grup de suport que s'ha mobilitzat durant tot aquest temps que ell ha estat fora de Catalunya, hi va assistir la mare, Núria Tarrés. Durant l’acte es va emetre per megafonia un missatge de veu de Carrasco que va enregistrar, on va agrair tot el suport que ha rebut aquest temps i, a més, va carregar contra el consistori i la seva alcaldessa, Pilar Díaz, per no haver-li donat suport.

"Agrair-vos tot el suport incondicional que he tingut en els gairebé tres anys d'exili, en els moments més durs és el que m'ha ajudat a tirar endavant", va manifestar Carrasco, que va afegir que està segur que tots els qui s'han mobilitzat per ell ho han fet "no per afinitats personals, sinó polítiques". No obstant va recordar que encara hi ha més "casos de repressió", motiu pel qual ha demanat "agafar forces" de cara al futur. L’espluguí va acabar el seu missatge gravat retraient a l'Ajuntament que no li va donar suport durant el seu exili a Bèlgica, amb el so d'un vàter i dedicant-li l'àudio a l'alcaldessa, Pilar Díaz. Els assistents van aplaudir el missatge i van cantar a la vegada contra l’alcaldessa.

ErenVj XUAAtTkb

Des del grup de suport, Esther Santos va admetre tenir "sensacions contraposades", donada l'alegria de tenir Carrasco de nou al municipi, però sabent, a la vegada, que hi ha moltes persones privades de llibertat per les seves conviccions polítiques. Visiblement emocionada es va mostrar la mare de Carrasco, Núria Tarrés, que va dir viure "un carrusel de sentiments"."Va arribar quan va arribar, i ara té la llibertat de venir i marxar quan vulgui", va afegir, assegurant sentir una "infinita felicitat" que ha pogut tornar a casa i veure la seva gent. "Entremig surt la ràbia de pensar per què hem hagut de viure nosaltres tot això", va admetre.

eskapulats bona

ErenWXfXUAAlaMH

La trobada va acabar amb una encesa de bengales, un llançament de coets i una traca. El punt i final el va posar part dels assistents que van obrir ampolles de cava per brindar. La trobada es va organitzar després que al matí va reaparèixer públicament en una roda de premsa davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de passar més de dos anys i mig a l'exili, un cop arxivada la seva causa.

Redacció / Fotos: AdriEtVolemACasa-David Melero-Eskapulats