Indignació a Vallirana pel nou retard de la variant

Imprimeix

Segons el secretari,  “la data de finalització es definirà amb exactitud en el marc del Pla d’Infraestructures, Transport i Habitatge”.

L’alcaldessa de Vallirana, Eva Maria Martínez, ha manifestat el seu descontentament davant aquestes afirmacions i davant “la manca de disponibilitat de Foment a reunir-se” amb les autoritats del municipi per tractar aquesta problemàtica.

Els treballs de construcció de la llargament reivindicada variant es van aturar l’any passat, quan es van acabar el finançament previst. Els problemes s’han fet ara més grans, ja que aquest any les obres no tenen pressupost.

L’alcaldessa de Vallirana es refereix a les obres com al “túnel de la vergonya”. Durant els vuit anys que han passat des de l’inici de les obres, “amb prou feines s’ha cobert la meitat dels 2,1 quilòmetres d’obra”, han lamentat des de l’Ajuntament de Vallirana.

Al mes d’abril,  el Grup Parlamentari Socialista, el  Grup Parlamentari  de l’Esquerra Plural i el  Grup Parlamentari  Mixt van presentar conjuntament una Proposició no de Llei al Congrés dels Diputats.

El document no va ser signat pels Grups de Convergència i Unió i el Partit  Popular, que tenia com a objectiu instar el Govern, a través del Ministeri de Foment, a incloure o habilitar una partida pressupostària per  activar l’obra del túnel de la variant de Vallirana fins  a la seva finalització el 2013. Però encara no hi ha hagut resposta.

Redacció | Foto: Arxiu