Demanen a l’Ajuntament de Sant Boi que cessi la seva actitud antisindical

Imprimeix

Segons CCOO “des del govern municipal estan intentant fer-nos perdre la majoria en la Comissió de. Control del Pla de Pensions modificant arbitràriament el mecanisme de votació i, posteriorment, durant el procés d’eleccions sindicals, amb actituds impròpies de servidors públics”

Segons CCOO, la representació d’aquest sindicat ve patint, dels del 2018, una “actitud antisindical del govern municipal, intentant fer-nos perdre la majoria en la Comissió de Control del Pla de Pensions modificant arbitràriament el mecanisme de votació i posteriorment durant el procés d’eleccions sindicals, amb actituds impròpies de servidors públics.”

IMG 20200428 WA0002

CCOO considera que sempre ha tingut una actitud proactiva i conciliadora per tal de defensar els interessos de la plantilla, però els darrers fets viscuts a la negociació dels nous acords “ha estat la gota que ha fet vessar el got. Concretament, la convocatòria precipitada per signar el conveni i acord, i l’enviament d’una patrulla de companys de la policia local a aquesta reunió per a coaccionar-nos i per a fer creure a la plantilla que som delinqüents perillosos”. Un conveni/acord gestat “a esquena de CCOO que no només no recull les nostres propostes de millora, si no que empitjora les ja aconseguides en l’anterior negociació”, afirma el sindicat.

Per a CCOO, que l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat continuï amb la seva política “de acoso y derribo” deixa clara “una actitud prepotent i antijurídica dels seus representants, i contrària als interessos del personal. Fins i tot en el laude arbitral guanyat per CCOO durant el procés electoral sindical, l’àrbitre va recriminar l’actitud de l’Ajuntament.”

ajuntamentsantboi

“Tampoc volen que treballem per aconseguir millores laborals pel conjunt de la plantilla”. CCOO recorda que, per demanda del sindicat, l’Ajuntament va ser condemnat a fer un pagament de 150 euros a la majoria de la plantilla municipal al mes de setembre, i a hores d’ara el consistori no ha complert ni vol executar aquesta sentència.

CCOO explica que són l’organització sindical més representativa a Catalunya i a l’Estat, i no “permetrem tractes vexatoris ni cap al nostre sindicat ni cap als nostres representants. Sempre defensarem els interessos de totes les treballadores i tots els treballadors, pel que exigim de la representació política municipal que doni la cara, que cessi en aquesta actitud, que no deixi en mans de determinats tècnics i sindicats la gestió de les polítiques de personal i que reobri la negociació col·lectiva efectiva.

Redacció / Foto: Arxiu