Acusen els partits pratencs d’opacitat en la gestió dels diners públics

El sindicat CNT es mostra molt crític perquè “els grups municipals intenten esquivar la seva petició” de fiscalització dels seus comptes

Segons el sindicat CNT, els grups municipals de l'Ajuntament del Prat de Llobregat han trigat més de tres anys a respondre una petició que des de la CNT-El Prat es va formular: petició de la despesa dels diners públics que reben desglossat i comprovable. “Les dades que han facilitats aquests, que ha costat tant d'obtenir, no són comprovables”, denuncia. És per aquesta raó que des de la CNT El Prat han volgut fer públic aquesta circumstància per a així donar a conèixer l'opacitat de la gestió dels diners públics entre grups municipals. La petició que des del sindicat “vam fer està totalment avalada per la Comissió de Garantia d'Accés a la Informació Pública i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.”

pratenc ajuntament

Aquest últim, el TSJC, va publicar la sentència 1493/2020 favorable en la seva petició, raó per la qual els grups municipals es van veure obligats a donar alguna resposta. En aquesta petició des de la CNT-El Prat “exigíem el desglossament i la justificació dels diners públics rebuts pels grups municipals d'aquest ajuntament entre els anys 2015 i 2018. Així i tot, no s'ha desglossat la despesa per any ni s'han justificat tampoc amb les factures. La majoria de grups municipals (IC-EU, PSC, ERC, PDC només han presentat un llistat de despeses, sense factures que provin els mateixos, i uns altres (PP i Guanyem), fent encara un exercici més cínic, no fan cas a la sentència del TSJC i no presenten cap tipus de document”. A més, segons el sindicat, de Ciutadans i Podemos s'ha obtingut una sèrie de factures triades de manera aleatòria i sense una justificació completa dels grups.

Posicionament

La CNT-El Prat, davant aquesta situació, expressa que “som conscients que la nostra petició (i sobretot a partir de la sentència favorable a nosaltres) va alterar el galliner polític pratenc i va molestar a tots i cadascun dels grups polítics, els quals no estan acostumats al fet que els fiscalitzin. Des del nostre sindicat, tan sols ens quedava l'opció d'executar la sentència, però no ho podem fer per la manca de mitjans econòmics que ens impossibiliten realitzar aquesta opció.”

“Els grups polítics poden gaudir de l'opacitat en la qual han viscut aquestes dècades. Som una organització que no accepta subvencions públiques, formada per obreres i obrers, que no disposa del capital econòmic públic del qual sí que disposa l'Ajuntament i, en conseqüència, els grups que el formen. Una altra vegada ens veiem vençudes, vençuda una ciutadania per la posició de desavantatge davant la classe política”, manifesta. Segons la CNT-El Prat “hem extret diverses conclusions d'aquest procés que ens reafirma en la nostra visió anarquista del poder i la seva necessària extinció. Si els grups polítics municipals treballen en bloc per amagar la destinació d'una part del pressupost què faran amb la resta? En la seva tàctica de dilació (ja es cansaran els d'aquest sindicat) no dubten en utilitzar els diners públics per a allargar encara més aquest procés. Quan una sentència judicial no els interessa no tenen cap problema a no acatar-la ja que, en l'hipotètic cas que els afectés en d'alguna manera no seria els seus diners ni el dels seus partits els que entrarien en joc. Sempre disposen dels diners de la ciutadania. Aquest procés ens ha servit per a reafirmar les nostres posicions una vegada més, desconfiar de la política de despatxos i corroborar que només a través de l'organització obrera i l'acció directa és quan es poden produir canvis realment transformadors. Ells han fet les institucions a la seva mesura. I quan els qüestionem es poden permetre el luxe d'enganyar-nos sense molt d'esforç. Aquestes estructures de poder disposen dels recursos per a no donar explicacions i quan les hi acorrala poden no acatar la llei i seguir fins a l'infinit. Però nosaltres ho tenim clar, aquestes estructures són finites i acabaran a mesura que la classe obrera s'organitzi i vulgui canviar les coses. Aquí ens trobareu, cada vegada som més i aconseguim més victòries per a les treballadores. Estem orgulloses de no dependre de ningú, orgulloses de no jugar al seu joc, orgulloses de la nostra classe.”

Redacció / Fotos: CNT-Aj. El Prat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix