Moció d’ICV-EUIA al Consell Comarcal contra Eurovegas

Imprimeix

Segons Ivan Arcas, portaveu del grup d'ICV-EUiA-EPM al Consell Comarcal, "l’oferiment dels terrenys per part de la Generalitat, trenca el consens entre les diverses administracions: Generalitat, Diputació, Consell Comarcal i el conjunt dels Ajuntaments; i també l’equilibri territorial de la zona, que s'havia mantingut durant els darrers 30 anys".

La formació ecosocialista considera que la Generalitat ha tingut una actitud “poc transparent” respecte a l’evolució de les negociacions amb els promotors d'aquest macrocomplex, ja que “no ha informat als Ajuntaments, a les entitats interessades, ni a la ciutadania”.

"Eurovegas suposaria perpetuar el model econòmic basat en la construcció i l’especulació immobiliària que ens ha conduït a l’actual crisi econòmica", ha subratllat Arcas.

El portaveu del grup d'ICV-EUiA-EPM al Consell Comarcal ha criticat "la greu i irreversible afectació que Eurovegas suposaria en els aqüífers del delta, una de les reserves d’aigua més estratègiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i als aiguamolls, que es troben protegits per la Unió Europea; així com a la producció agrícola d’una de les zones més fèrtils de Catalunya".

ICV-EUIA del Baix Llobregat manté en aquesta moció que la previsió de llocs de treball directe i indirecte que generaria Eurovegas ha estat “sobredimensionada” i que els llocs de treball que generaria “no serien de qualitat”.

Redacció | Foto: Arxiu