Eduard Pujol nega les acusacions d’assetjament sexual

Imprimeix

El martorellenc estudia accions legals i anuncia que serà “implacable davant tota persona que l'acusi falsament”

L'exportaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha negat les acusacions d'assetjament sexual que l'han obligat a abandonar el càrrec i ha advertit que emprendrà accions legals i serà “implacable davant tota persona que l'acusi falsament.”

180615 Eduard Pujol faristol

El passat 26 d'octubre, JxCat va suspendre cautelarment de militància al seu fins llavors portaveu parlamentari i el va forçar a renunciar al seu escó, després de rebre denúncies que apunten a un presumpte cas d'assetjament sexual. En un vídeo difós als mitjans, Pujol ha trencat el seu silenci per defensar-se: “Sóc innocent del que se'm pretén acusar, i ho demostraré”. “Mai he abusat de cap dona ni de ningú, mai he comès cap acte d'assetjament sexual, és una conducta que condemno, que sempre he rebutjat i combatut. Mai podria tolerar una actitud com aquesta, he practicat sempre la tolerància zero amb l'assetjament sexual i el masclisme”, ha assegurat.

images pujol

Pujol, periodista de professió i que va ser un dels fitxatges que l'expresident Carles Puigdemont va incorporar com a independent a la seva candidatura per a les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017, ha dit que se sent ara “indefens davant unes acusacions greus i falses”. “Sento que se m'ha condemnat públicament abans fins i tot d'escoltar-me, s'ha danyat la meva imatge, s'ha fet mal a la meva família”, ha afegit.

Davant d'aquesta situació, i tot i no tenir constància de “cap denúncia”' ni de “cap procediment judicial” en contra seu, ha posat el cas en mans de la seva advocada “perquè iniciï les accions que calgui” contra tot aquell que ho “justifiqui falsament. “Iniciaré accions contra les persones que m'acusin d'haver comès un fet delictiu, perquè m’acusen falsament. El podré demostrar, seré implacable”, ha advertit. Segons l'exdiputat, qui l'acusa “només pot fer-ho faltant a la veritat, per un interès espuri i per despit.”

Junts per Catalunya Eduard Pujol Gemma Geis Barcelona ATLVID20181102 0029 3

“Desconec les motivacions que hi pot haver després de les persones per difamar de manera gratuïta i sense escrúpols la imatge de la gent”, ha assenyalat Pujol, convençut que la seva trajectòria professional i vital l''avalen.”

La identitat dels que l'han denunciat davant JxCat no s'ha fet pública, si bé la setmana passada, després d'esclatar el cas, la periodista Núria Casas va afirmar públicament que fa més de vuit anys va ser assetjada sexualment fins a una desena d'ocasions per Pujol.

Redacció / Fotos: Arxiu-JxCat