El PSC anuncia que els PGE destinaran més de 150 milions d’euros al Baix

Imprimeix

Antoni Poveda (Primer Secretari): “Uns pressupostos imprescindibles per a deixar enrere de manera definitiva l'etapa de retallades de Montoro i les polítiques neoliberals del Partit Popular”

La diputada al Congrés, Sònia Guerra, i el Primer Secretari del PSC Baix Llobregat, Antoni Poveda, han valorat en roda de premsa les millores que suposaran per als i les ciutadanes de la comarca l'aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

Np antoni poveda

“Uns pressupostos imprescindibles per a deixar enrere de manera definitiva l'etapa de retallades de Montoro i les polítiques neoliberals del Partit Popular” ha recordat Antoni Poveda que ha declarat la importància “d’estar davant uns pressupostos que suposaran un gran pas endavant per la cohesió social, per a no deixar a ningú enrere, però també una forta inversió en infraestructures, rehabilitació d'habitatges i transport públic”. Per al Primer Secretari, aquests són “uns pressupostos que es preocupen pel dia a dia de les persones amb mesures com per exemple, que en 2021 els i les ciutadanes deixem de pagar el peatge de Martorell.”

NP sonia guerra

D’altra banda, la Diputada al Congrés, Sonia Guerra, ha valorat que “aquests nous pressupostos suposen l'inici de la transformació econòmica i social que permetrà que el nostre territori avanci”. Guerra ha explicat que “el govern de Sánchez vol un canvi de model per a Espanya, un basat en una economia que prioritza l'educació, la formació i la recerca; reforçant l'Estat de Benestar, la cohesió social i territorial, fent costat a les famílies, als treballadors i treballadores, als autònoms i autònomes i a les empreses”. Finalment la diputada ha insistit que “el compromís dels i les socialistes, com es pot comprovar allí on vam governar, és fer de la comarca un territori cohesionat social i territorialment, compromès amb el seu entorn natural i la lluita contra el canvi climàtic i que aposta per un futur on la digitalització i la innovació siguin una prioritat. Un futur millor per a nosaltres i per als nostres fills i filles.”

Els pressupostos compten amb una inversió directa a la comarca de més de 150 milions, a més de les mesures indirectes de les quals es beneficiarà (carreteres, habitatge, sostenibilitat, etc.). Destaquen a més, els més de 2 milions d'euros en Fons Europeus que també impactaran al Baix Llobregat.

Segons fonts del PSC-Baix Llobregat:

De manera directa, destaquen:

-Inici de la redacció de projectes per a millorar l'accessibilitat al Baix Llobregat. (100mil €).

-Millores en l'Aeroport del Prat (+10 M€).

-L'autovia orbital de Barcelona (B-40) entre Olesa i Viladecavalls (13,6 M€).

-Connexió de la A-2 i l'AP-7 en Castellbisbal (6,4 M€).

-Redacció d'estudis i projectes de futures actuacions en la xarxa estatal de Barcelona:
Continuar amb la redacció dels projectes de millora d'accessibilitat des de la A-2 al Baix Llobregat (100mil €), incloent el projecte de terminació de l'autovia de connexió entre Ronda Litoral i la C-32. Preparar la licitació dels contractes de serveis per a redactar l'estudi informatiu de Connexió de la A-2 amb la B-40 a Abrera (100mil €), i el projecte de la variant de Cassets d’En Muntaner en l’N-340, continuïtat de la variant de Vallirana en servei des de 2019 (100mil €). Redacció de l'Avantprojecte d'adequació, Reforma i conservació de l'autovia A-2 entre Igualada-Martorell.

-El pressupost prioritza l'impuls a les Rodalies, que a la comarca es tradueix en millores en: els accessos a l'Aeroport del Prat. Integració urbana a Sant Feliu de Llobregat (“soterrament”).
Nova subestació El Prat. Així com 158,9 M€ per a la millora i renovació del material rodant existent i estacions (entre elles, Molins de Rei).

Es declara esdeveniment d'excepcional interès públic al programa “Centenari del Rugbi a Espanya i de la Unió Esportiva Santboiana”. Fi de la concessió d'autopistes farà que el peatge de Martorell passi a ser gratuït.

De manera indirecta:

- Carreteres:

Noves actuacions en l'AP-2 i AP-7 (2.299.220€). 2M de € per a la B-23, mitjançant el conveni amb la Generalitat.

-Mobilitat sostenible:

Execució de mètodes innovadors en la implementació de carrils BUS-VAO en les artèries principals de Barcelona (1M). Ajudes a la implantació de Zones de Baixes Emissions en els municipis de més de 50.000 habitants, la transformació del transport públic de viatgers i mercaderies cap a una activitat de zero emissions i de major eficiència, o la implantació de mesures dissuasives de la utilització del vehicle privat en entorns urbans i metropolitans.

-Transició ecològica

Control de regressió, protecció i recuperació, així com millorar els accessos a les costes i litorals (430mil €).

-Habitatge
5,40 M€ per a la promoció d'habitatge de lloguer en l'Àrea Metropolitana de Barcelona = Pla 20.000. 54M a Catalunya en el marc del pla estatal d'habitatge (2018-2021). Amb previsió d'arribar fins a 225M€ dels fons de recuperació europea destinats a programes d'habitatge.

Redacció / Fotos: PSC-Baix Llobregat