Xavi Vendrell: “Les acusacions són infundades i les desmuntaré una a una”

Imprimeix

L’empresari i exconseller santjoanenc va ser detingut per la Guàrdia Civil en el marc d’una operació que investiga el suposat desviament de fons públics per a les despeses de Puigdemont a Waterloo

L'exconseller i empresari, Xavier Vendrell, detingut per la Guàrdia Civil en el marc de l'operació que investiga el suposat desviament de fons públics per a les despeses de Carles Puigdemont a Waterloo, va afirmar en declaracions a Catalunya Ràdio que les acusacions contra ell “són infundades” i que les “desmuntarà una a una” amb documents que ja està preparant amb el seu advocat.

780 0008 5974362 0525e576a9b0a9cd686e9db9bcbe2acc

Va atribuir la seva detenció i el fet que el jutge l'investigui al fet de ser independentista: “No tinc cap dubte que si no fos independentista no m'haurien vingut a buscar. Això segur, seguríssim”, va asseverar. En aquest sentit, ha opinat que aquesta investigació contra ell i la resta dels detinguts dimecres passat és “un muntatge que forma part d'aquesta causa general contra l'independentisme”. Vendrell, d'altra banda, va criticar que la investigació inclogui enregistraments “personals, amb la família, amics ...”'. Preguntat si creu que hi ha una trama per pagar l'exili de Puigdemont, va contestar: “Estic convençudíssim que no.”

ERC Xavier Vendrell Marta Molina 1515458538 127527891 1200x675

El santjoanenc és una de les vint persones detingudes dimecres passat per la Guàrdia Civil per aquest suposat desviament de fons públics per abonar les despeses de l'expresident català, causa que investiga el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona. Vendrell, que romania en dependències de la comandància de la Guàrdia Civil des de dimecres, va passar divendres passat a disposició judicial, i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs. El jutge va acordar deixar en llibertat amb càrrecs als nou detinguts que finalment van passar a disposició judicial, després que tots ells s'acollissin al seu dret a no declarar i que la Fiscalia no demanés mesures cautelars.

Redacció / Fotos: Arxiu