Terratrèmol polític a Esplugues de Llobregat per la COVID-19

Mentre que l’alcaldessa exigeix a Salut un cribratge massiu al municipi, el grup municipal d’ERC considera que utilitza la pandèmia amb fins electorals i li retira el suport incondicional per a tots els temes relacionats amb la crisi sanitària del coronavirus

L'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, va tornar a exigir aquest dimarts a la conselleria de Salut que posi en marxa cribratges massius a la ciutat, que té un dels índexs de risc de rebrot més alts de Catalunya. En un comunicat, Díaz ha expressat la seva preocupació per tenir a Esplugues un risc de rebrot el doble d'alt que la mitjana de Catalunya, i ha lamentat la negativa de la Generalitat a la petició de cribratges massius que va traslladar per carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, dissabte passat. En concret, l'alcaldessa ha reiterat la seva petició de fer cribratges massius a la població. “La Generalitat sap que ens té al seu costat, però com a alcaldessa estic preocupada per la salut i el benestar dels espluguins, i farem tot el que sigui necessari per vetllar per la salut de tots i combatre junts aquesta pandèmia”, ha subratllat.

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya no ha trigat gaire a respondre  a través d’un comunicat arran de les declaracions de l’alcaldessa. Els republicans han manifestat el seu malestar per no tenir coneixement “de la iniciativa municipal, però ho vam entendre perquè es tractava d’una comunicació que entrava dins la normalitat i la cordialitat institucional”. ERC però ha expressat la seva sorpresa amb l’afirmació de l’alcaldessa on afirmava que Salut s’havia negat a fer aquests cribratges massius a la ciutat i la seva resposta a la seva crida era “inacceptable”. ERC va demanar una còpia de la resposta per part de Salut i “se’ns va dir que no existia cap resposta escrita”, explica. Així, el grup municipal republicà acusa públicament l’alcaldessa, Pilar Díaz, “d’estar utilitzant la pandèmia per a fins electorals” i considera el vídeo publica a Twitter com populista i que la petició escrita per part de l’alcaldessa era per “provocar una situació d’aparent enfrontament entre administracions, quan en realitat hi està havent plena col·laboració en una situació tan greu com l’actual”. A més, s’afirma en el comunicat que “Pilar Díaz vol fer de piròmana i de bombera alhora. Per a nosaltres no ens sembla que aquesta sigui la millor manera de servir als interessos de la ciutadania.”

EatUKVJXgAAOciX

ERC demana a l’alcaldessa que “deixi treballar els serveis tècnics del Departament de Salut, acati les indicacions de l’autoritat sanitària i passi a buscar solucions en lloc de buscar polèmiques públiques. Per exemple, que tingui més interès a fer complir les mesures sanitàries a la Policia Local” i afegeix que “no volem una alcaldessa que faci alcaldades. No volem política de postureig al nostre ajuntament. No volem una alcaldessa que jugui a confondre la ciutadania per a fins personals. Ho estem passant tots molt malament i aquesta no és la manera de solucionar problemes a la ciutadania. Ens posem al servei d’Esplugues amb lleialtat envers tota la ciutadania.”

Finalment, el grup municipal republicà li retira el suport que fins ara li havia prestat incondicionalment per a tots els temes relacionats amb la pandèmia.

Redacció / Fotos: Arxiu-ERC-Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix