Recurs contra la sentència que va absoldre l’activista Tamara Carrasco

Imprimeix

La Fiscalia creu que hi ha fets provats del delicte d’incitació a desordres públics i es pot condemnar l’activista viladecanenca

Segons informa l’ACN, el ministeri públic creu que amb els fets provats a la sentència es pot condemnar Tamara Carrasco pels articles 559, 557 i 557 bis del Codi Penal, que penalitzen la incitació als desordres públics. La fiscalia demanava a Carrasco set mesos de presó.

1601285190185

El 6 d’octubre passat el jutjat penal número 25 de Barcelona va absoldre Tamara Carrasco en no haver-se demostrat que la membre dels CDR enviés una gravació de veu a ningú més que el seu cercle d’amics. La sentència conclou que la Guàrdia Civil no va poder acreditar com va obtenir l’àudio, un fet que considera “poc seriós” en investigacions per delictes tant greus com rebel·lió, terrorisme o sedició. A més, no hi ha cap prova que demostri que Carrasco va enviar el missatge de veu als CDR que van provocar talls de carreteres els dies següents. La Guàrdia Civil tampoc va aportar cap mitjà de comunicació on es reproduís el missatge ni cap prova que terceres persones el difonguessin massivament. Igualment, la magistrada va considerar que encara que el missatge s’hagués difós massivament, no suposaria cap delicte d’incitació a desordres públics, ja que l’acusada només hi explicava el que s’havia relatat en una reunió prèvia i què s’havia decidit. La sentència afirma que Carrasco no va organitzar els talls dels CDR, i tampoc veu acreditat que es provoquessin desordres públics en aquells talls.

5f71ce7156df4

Tamara Carrasco va ser detinguda l’abril del 2018 i inicialment va ser investigada per l’Audiència Nacional per rebel·lió i terrorisme. El novembre del mateix any el magistrat de l’Audiència Nacional Diego de Egea decidia enviar el cas als jutjats catalans per un delicte de desordres públics. Tot i això, va mantenir sobre Carrasco l’obligació d’estar confinada al seu municipi. Sis mesos més tard, l’Audiència de Barcelona va acordar que fos el jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona i no el jutjat d’instrucció número 1 de Gavà qui es fes càrrec de la causa contra Carrasco. A finals de maig del 2019, després de més d’un any, el jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona ordenava l’aixecament del confinament de Carrasco.

Redacció / Fotos: Arxiu