Condemna a les pintades insultant i amenaçant l’alcaldessa de Pallejà

Imprimeix

Catalunya en Comú del Baix Llobregat demana que s’obri una investigació i dur davant la justícia els seus autors

Diversos edificis i espais públics de Pallejà van aparèixer, el passat divendres 4 de setembre, pintades insultant i amenaçant de mort a Ascensión Ratia, actual alcaldessa del municipi baixllobregatí. A més, qualificaven al primer tinent d’alcalde, Joan Parera, de “maricón”.

EhEgqodXYAA4ghf

Davant aquests fets, Catalunya en Comú del Baix Llobregat i les Enteses pel Progrés Municipal (RPM) han volgut expressar el seu rebuig i enèrgica condemna a les “pintades difamatòries i amenaçadores aparegudes al poble“ i demanen que “s’emprengui una investigació per aclarir quines han estat les persones autores d’aquests deplorables actes i dur-les davant la justícia. Reafirmem el nostre compromís amb la llibertat d’expressió de tota la ciutadania, sempre que es mantinguin els valors democràtics, del civisme, la tolerància i el respecte.”

Resposta dels grups polítics locals

Tots els regidors i totes les regidores de l'Ajuntament de Pallejà, en nom dels diferents partits polítics representats al consistori, també van voler sumar-se a les mostres de repulsa davant els actes incívics, amenaces, insults i fer córrer falsos testimonis cap als membres de la corporació en un comunicat conjunt, “amb independència del mitjà emprat: pintades, cartells o xarxes socials, i amb independència del color polític o el càrrec que ocupin les persones.”

118947225 3724392587588880 5774465479562918395 n

El comunicat també manifesta que “en democràcia, les opinions s'han d'expressar sempre amb educació i respecte. Les crítiques són legítimes però mai amb missatges d'odi, masclistes i homòfobs i cal fer-les respectant les creences de la resta de veïns i veïnes. Pallejà ha de continuar sent un municipi obert i dialogant. I això vol dir que tothom pot expressar les seves idees sense por.”

Redacció / Fotos: Entesa per Pallejà-Aj. Pallejà