Condemna a les pintades insultant i amenaçant l’alcaldessa de Pallejà

Catalunya en Comú del Baix Llobregat demana que s’obri una investigació i dur davant la justícia els seus autors

Diversos edificis i espais públics de Pallejà van aparèixer, el passat divendres 4 de setembre, pintades insultant i amenaçant de mort a Ascensión Ratia, actual alcaldessa del municipi baixllobregatí. A més, qualificaven al primer tinent d’alcalde, Joan Parera, de “maricón”.

EhEgqodXYAA4ghf

Davant aquests fets, Catalunya en Comú del Baix Llobregat i les Enteses pel Progrés Municipal (RPM) han volgut expressar el seu rebuig i enèrgica condemna a les “pintades difamatòries i amenaçadores aparegudes al poble“ i demanen que “s’emprengui una investigació per aclarir quines han estat les persones autores d’aquests deplorables actes i dur-les davant la justícia. Reafirmem el nostre compromís amb la llibertat d’expressió de tota la ciutadania, sempre que es mantinguin els valors democràtics, del civisme, la tolerància i el respecte.”

Resposta dels grups polítics locals

Tots els regidors i totes les regidores de l'Ajuntament de Pallejà, en nom dels diferents partits polítics representats al consistori, també van voler sumar-se a les mostres de repulsa davant els actes incívics, amenaces, insults i fer córrer falsos testimonis cap als membres de la corporació en un comunicat conjunt, “amb independència del mitjà emprat: pintades, cartells o xarxes socials, i amb independència del color polític o el càrrec que ocupin les persones.”

118947225 3724392587588880 5774465479562918395 n

El comunicat també manifesta que “en democràcia, les opinions s'han d'expressar sempre amb educació i respecte. Les crítiques són legítimes però mai amb missatges d'odi, masclistes i homòfobs i cal fer-les respectant les creences de la resta de veïns i veïnes. Pallejà ha de continuar sent un municipi obert i dialogant. I això vol dir que tothom pot expressar les seves idees sense por.”

Redacció / Fotos: Entesa per Pallejà-Aj. Pallejà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
100

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix