El Prat en Comú i Podem proposen canviar el nom del passeig Joan Carles I

La moció insta a crear una comissió parlamentària que investigui el presumpte frau fiscal comès per l’excap de l’Estat

El Prat en comú proposarà al proper plenari municipal de l’Ajuntament, que tindrà lloc el dia 9 d’aquest mes, encarregar a la comissió de nomenclàtor que canviï el nom de l’actual passeig de Joan Carles I. Així ho recull una moció presentada conjuntament amb el grup municipal de Podem arran dels escàndols que esquitxen l’excap de l’Estat, investigat per presumptes delictes de frau i blanqueig de capitals, actualment està refugiat a l’estat autocràtic dels Emirats Àrabs Units.

El text que debatrà el plenari municipal proposa així mateix modificar l’article de l’Ordenança Municipal de Nomenclàtor que actualment preveu que el cap de l’Estat sigui l’única persona viva amb el nom de la qual es pugui anomenar un espai públic de la ciutat del Prat.

passeig prat 2

Instància

La moció insta a crear una comissió parlamentària al Congrés dels Diputats per tal que s’investiguin les relacions diplomàtiques i comercials entre Espanya i Aràbia Saudita “i els seus efectes sobre l’erari públic”. Així ho demana el text, presentat després que transcendís que Joan Carles de Borbó està sent investigat per la fiscalia del Tribunal Suprem pel presumpte cobrament de comissions il·legals de les obres de l’AVE Meca-Medina. “Les actuacions conegudes serien greus en qualsevol circumstància, però en un context de crisi econòmica en el que milers de famílies fan equilibris per arribar a final de mes és intolerable que la corrupció dels responsables institucionals no sigui perseguida”, afirma el text de la moció.

Monarquia o República?

"El Prat és una ciutat de gent molt diversa, amb ideologies i pensaments també diversos, però en definitiva una ciutat de gent treballadora”, ha recordat Alba Bou, coordinadora del Prat En Comú. “No podem observar impàvids com l’excap d’Estat, investigat per corrupció, abandona el país amb la seva fortuna mentre la gent treballadora fem mans i mànigues per superar una greu crisi sanitària, social i econòmica i mobilitzant nombrosos recursos per fer costat a qui pitjor ho està passant. Som una força municipalista, i el municipalisme té arrels republicanes, que confronten amb l’autoritarisme i el centralisme monàrquics.”, ha afegit.

Segons el grup municipal, la república “és l’esperança d’uns valors imprescindibles avui, no només per esclarir el cas Borbó, sinó per la gestió de la reconstrucció del país”. “És de justícia posar el nostre petit granet de sorra, des del Prat, perquè aquests comportaments no quedin impunes, i la ciutadania té el dret de pronunciar-se: monarquia o república?”, ha conclòs.

Redacció / Fotos: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix