Sant Just Desvern, tret de sortida a la fundació de Junts per Catalunya

Ho fa sota el lideratge de Carles Puigdemont i amb les negociacions amb el PDeCAT encara encallades

Junts per Catalunya (JuntsxCat) va iniciar aquest dissabte, a Sant Just Desvern, el seu congrés fundacional, que s’allargarà fins al 3 d’octubre. La formació culminarà a l’estiu les passes per constituir-se com a partit sota el lideratge de l’expresident Carles Puigdemont. La gran incògnita és el desenllaç de les negociacions amb el PDeCAT, encara encallades. JuntsxCat escollirà la direcció el 9 d’agost i, si no hi ha acord entre les parts, l’entorn del president del PDeCAT, David Bonvehí, es quedarà sense opcions d’entrar a l’executiva. JuntsxCat no decidirà fins al 3 d’octubre si avala la doble militància -gran escull de les converses-, amb l’aprovació de la ponència organitzativa, al final del congrés telemàtic a conseqüència de la crisi sanitària pel coronavirus.

EdxOokEWsAEKJKh

L’acte polític al municipi santjustenc va donar el tret de sortida del congrés fundacional de JxCat i va comptar amb la intervenció telemàtica del propi Puigdemont i els exconsellers Lluís Puig i Toni Comín. També hi van participar presencialment el president de la Generalitat, Quim Torra, i els “presos polítics” de JuntsxCat: Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Jordi Sànchez, que van estar físicament al plató des d’on es va conduir l’acte. També van intervenir ‘in situ’ els presidents dels grups al Parlament i Senat, Albert Batet i Josep Lluís Cleries, i la portaveu al Congrés, Laura Borràs. Per contra, l’expresident del Govern Artur Mas no hi va intervenir ni assistir.

Edx9q kXkAMbL9W

Primeres votacions

Ahir diumenge es van celebrar les primeres votacions del congrés fundacional de JuntsxCat. Els més de 2.200 militants del nou partit -que mantindrà el nom de Junts per Catalunya, segons va assegurar dijous Marta Madrenas- van aprovar el reglament del Congrés; els membres de la Mesa -va sortir escollit l’exconseller Lluís Puig com a president-; els redactors i el reglament de les dues ponències; l’estructura dels òrgans de govern; i la ratificació dels resultats.

Ed3JciUWkAE8hbt

EdxFvK8WoAE4I16

Direcció i candidats

La segona votació d’aquest congrés de deu setmanes arribarà els dies 7, 8 i 9 d’agost, quan es decidiran els càrrecs a la presidència, la secretaria –general, organitzativa i de finances- i les vicepresidències -quatre com a màxim-, amb llistes tancades. També es triarà la resta de l’executiva, que comptarà amb un total de 21 persones, en una votació amb llistes obertes i paritàries.Tot apunta que Carles Puigdemont ocuparà la presidència del partit, i que Sànchez n’ostentaria la secretaria general. També hi aspiren altres dirigents de JxuntsCat, com el conseller Miquel Buch, que fa mesos ha mostrat la seva voluntat de tenir un alt càrrec en la nova organització, o la consellera Meritxell Budó.

Captura de pantalla 2020 07 26 a las 12.37.12

DECLARACIONS

Meritxell Borràs

"Per aconseguir els ideals nobles que volem, ens cal construir-ho des de la base d’una societat moderna, feminista i progressista, que vetlli pel benestar i la seguretat de les persones. Pensant en el conjunt tindrem el futur que volem"

Josep Rull

"El dia 1 d’Octubre el país es va sentir país com mai. Centenars de milers d’homes i dones vam omplir d’esperança i llibertat les urnes davant de l’amenaça de l’Estat. Junts farem la llibertat d’aquest poble. Junts guanyarem la independència"

Jordi Turull

“Soc aquí amb vosaltres per lleialtat al president Puigdemont, perquè em sento compromès amb l’1 d’Octubre i amb la gent que va partir la vergonya repressora d'un Estat. I per un objectiu tan ingent, noble, pacífic i democràtic com la independència de Catalunya"

Lluís Puig

“Ens comprometem amb la cultura i amb la llengua catalanes. Seguirem fent pinya en el recolzament al nostre teixit associatiu. Apostem per anar plegats en aquest futur immediat que comença avui mateix: ara i aquí. Fem-ho junts"

Quim Forn

"Sempre he treballat pels ciutadans de Catalunya. Avui participo en la fundació de JuntsxCat, el partit que ha d'esdevenir el pal de paller de l'independentisme. Només amb partits forts assolirem la Catalunya lliure, pròspera i justa que anhelem"

EdxFP1HWoAERseP

Toni Comín

"La unitat és la manera clara de resistir contra la repressió i l'única manera de guanyar. Junts és l’espai polític d’aquells que creiem que convé que aquesta unitat també sigui electoral: des de la diversitat ideològica dels que en formem part"

Jordi Sánchez

"Aquest serà el partit de tot un poble compromès amb el projecte d'una comunitat més pròspera i forta. Junts sap d'ideologies i totes tenen un projecte de futur. Junts és el partit de tots i ho farem. Ho farem junts i guanyarem la independència"

Quim Torra

“Avui neix un nou partit independentista. Neix Junts. Hem d’estar preparats perquè superarem el 50% dels vots i hem de poder respondre a l’1 d’Octubre. Tot el suport, fermesa, patriotisme i fidelitat al poble de Catalunya"

EdxKTmHXsAIj5wx

Carles Puigdemont

"Gràcies per la vostra voluntat i resistència, són la base sobre la qual hem de començar aquest projecte i continuar el camí que vam començar l’1 d’Octubre plegats. Convertim JuntsxCat en el corrent central per protegir i fer possible el futur del país. Els països no s'acaben de construir mai perquè cada generació té dret a decidir el seu futur. Perquè això passi cal garantir els Drets Humans, la pau i la democràcia. Només la independència ens donarà les eines i els recursos necessaris per assegurar el futur de Catalunya. El futur que tinguem depèn de nosaltres mateixos"

Redacció / Fotos: JuntsxCat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix