Veïns Municipalistes llança propostes per a la reactivació local

Imprimeix

La formació política viladecanenca té com a objectiu “reforçar l'atenció de situacions de vulnerabilitat, promoure l'activitat econòmica i donar suport a la comunitat educativa i a les entitats ciutadanes”

Veïns Municipalistes de Viladecans vol participar en un pla de reactivació local per afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica i social a conseqüència de la pandèmia COVID-19. Des de la formació política les propostes que fa estan “orientades a reforçar l'atenció de situacions de vulnerabilitat, promoure l'activitat econòmica i donar suport a la comunitat educativa i a les entitats ciutadanes.”

Captura de pantalla 2020 05 15 a las 19.17.49

Són les següents:

PROPOSTES EIX ECONÒMIC

Per al manteniment de l'activitat de: Comerciants. Autònoms. Professionals. Pimes. Empreses. Pagesia.

Suspendre la liquidació de taxes del servei de recollida d'escombraries, així com les quotes per a l'ocupació de terrenys públics que hagin de ser pagades per quioscos, parades de mercat o terrasses de bar per als seients.

Per atendre els treballadors autònoms que hagin estat obligats a tancar els seus establiments o que hagin estat reduïts en multa, canvis de crèdit, procedents de les restes d'Hisenda i dels excedents pressupostaris de l'any passat, es concedirà l'import d'aquesta ajuda als autònoms, aportant únicament el contracte del local que tenen en lloguer.

Destinar diners municipals de tots els esdeveniments cancel·lats o cancel·lables en el municipi per reforçar mesures de lluita contra el coronavirus i les seves conseqüències, en particular el pla de contingència per a l'ajuda social i la reactivació de l'economia local i l'ocupació. 

Crèdit extraordinari per a suport complementari als autònoms, destinat al lloguer dels seus locals i hipoteques.

Modificació del pressupost de 2020 d'incorporar recursos propis de l'Ajuntament, al qual hem d'afegir l'estalvi per no celebrar la Fira de Sant Isidre, import que es destinarà a les ajudes comercials, pimes, emprenedors i autònoms.

Comerç de proximitat. Campanya publicitària molt potent per animar Viladecans a comprar a botigues locals. Comprar a la petita botiga km 0. Doblar subvenció a les associacions de comerciants. Suport a la progressiva digitalització del sector: aparador digital. Subvenció local al sector del taxi amb l'objectiu de revitalitzar aquest servei considerat essencial i que s'ha vist molt afectat per la limitació del moviment dels ciutadans per l'estat d'alarma.

Hostaleria i restauració: Flexibilitzar l´ús públic per a la celebració d'esdeveniments privats, prèvia sol·licitud a l'àrea de seguretat i mobilitat. Ampliació de les hores de terrassa (com a mesura extraordinària només a l'estiu i només mitja hora més) i ampliació dels metres de la terrassa perquè hi hagi més espai entre taules. I el calendari de vacances es canviarà.

Sector agrari: un servei bàsic, essencial i estratègic en la recuperació, que necessita inversions: és urgent millorar el drenatge a Viladecans (parc agrícola del Baix Llobregat), la nostra pagesia aquesta és una situació insostenible. Ompromís pressupostari per ajudar i resoldre definitivament la situació de l'insuficient drenatge de la zona de sortida urbanitzada, ja que un dels motors instal·lats mai ha funcionat.

PROPOSTES EIX SOCIAL

Cohesió, suport i acompanyament als col·lectius de risc vulnerables, entitats de la ciutat.

Ocupació pública municipal: Realitzar ofertes públiques d'ocupació, permetent redimensionar unes plantilles que estan delmades.

Destinar el 20% el romanent positiu de l'Ajuntament percentatge màxim permès pel govern central per implementar polítiques socials.

Crear nous plans d'ocupació.

Creació d'un fons social municipal per a ajudes d'emergència a famílies destinades a garantia alimentària i productes de primera necessitat.

Activa el fons de contingència.

Destinar les assignacions de tots els grups de març i abril perquè passin a un fons d'emergència social.

Dotació d'un crèdit extraordinari per a ajudes al lloguer o pagament de la hipoteca de l'habitatge, per als treballadors que hagin sofert acomiadaments, reduccions de contracte o ERTEs a causa de la crisi, subvenció compatible amb altres que puguin rebre d'altres administracions o entitats privades, sempre que el conjunt de les mateixes no superi les minves d'ingressos sofertes pel treballador.

Suplement de crèdit per a les ajudes d'Emergència Social, ajudes destinades a garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de la població vulnerable, com alimentació, habitatge, productes d'higiene i farmàcia, serveis i estris bàsics, etc.

Suplement de crèdits per implementar les subvencions a l'Acció Social comunitària, destinats a ajudar a les associacions i entitats gestores de serveis de discapacitat.

Suplement de crèdit per continuar amb els treballs de salut pública a través de la desinfecció de les vies urbanes i els espais més sensibles de la ciutat, dotacions econòmiques extraordinàries, quantitat que es financin íntegrament amb càrrec als romanents de tresoreria i el superàvit pressupostari del passat exercici pressupostari, derivat en una situació actual de solvència econòmica i sanejament dels comptes municipals.

Establir noves línies de subvencions directes i a fons perdut, per ajudar les famílies i als sectors més vulnerables de la ciutat.

PROPOSTES EIX EDUCATIU

La normalitat serà difícil també en l'àmbit de l'educació les mesures d'higiene i distanciament social han deixat petits als edificis escolars, han quedat desbaratats els horaris dels col·legis,  alteren la vida escolar  i  familiar, la plantilla de professors quedarà petita al distribuir els alumnes en grups més reduïts. Creació de nous convenis per implementar el nou entorn digital cal donar l’empenta definitiva a la digitalització dels centres educatius.

Joves. Obrir un procés participatiu perquè els nostres joves elaboren les seves pròpies propostes pel que fa a la nova situació.

Cultura. Augmentar la xarxa d'accés gratuït a internet. Dionar suport al teixit cultural de la ciutat. Contractació directa d'artistes i ajudes als principals generadors d'activitats culturals així com les empreses associades a aquests serveis. Esmorteir l'efecte negatiu que ha produït l'Estat d'Alarma en el sector a causa de les cancel·lacions d'espectacles per part d'altres organitzadors diferents a l'ajuntament. Potenciar les iniciatives noves, fomentar la creativitat i les noves formes d'exhibició. Contractació i celebració d'espectacles d'artistes de la ciutat i a la ciutat en llocs a l'aire lliure i sales o sales d'actes amb els límits d'aforament que siguin determinats. Concerts a porta tancada i amb públic en línia. amb formacions locals i entitats. Ajudes directes a sales privades i associacions culturals que realitzen una programació estable i tinguin un projecte de programació per als pròxims mesos. Subvencions per a gires i actuacions fora del nostre municipi a artistes, bandes i companyies locals. Plataforma d'intercanvi geogràfic. Intercanvis amb artistes d'altres ciutats, amb la possibilitat de generar sinergies. Pla de formació. Organització de cursos destinats a millorar el nivell de coneixement als agents culturals sobre qüestions com: Projectes culturals, Facturació, SGAE, Impostos, Contractes, Seguretat Social, Requisits de l'administració per contractar, Subvencions, Difusió, Xarxes o Ticketing. Promoció de totes les activitats que realitzen al municipi en web, xarxes socials de l'Ajuntament, així com Apps municipals. Descomptes en les entrades per a ciutadans en situació d'atur i famílies nombroses. Facilitant a tots els viladecanencs l'accés a la cultura i afavorint al seu torn als promotors d'aquestes actuacions per incrementar els seus ingressos.

Esport. Posar en marxa les ajudes i subvencions als equips que justifiquin necessitats. Disseny d'una completa i ambiciosa programació específica d'activitats esportives per a la seva posada en marxa en les primeres setmanes posteriors a l'aixecament del confinament, i des que es permeti la concentració de persones en esdeveniments.

Redacció / Fotos: Veïns Municipalistes de Viladecans