Cs, PPC i Fem Sant Andreu carreguen contra l’alcalde Enric Llorca

Imprimeix

El partit taronja critica i es desmarca del batlle de Sant Andreu de la Barca que va declarar persona non grata a la consellera de Sanitat, mentre que els republicans exigeixen una rectificació i una disculpa pública

La decisió de l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, de declarar la consellera de Salut, Alba Vergés, non grata a la ciutat ha aixecat una gran polseguera entre diversos grups polítics municipals. El primer a respondre contundentment ha estat el seu soci de govern, Ciutadans, que s’ha mostrat en contra de la decisió i s’ha desmarcat completament.

2020 05 07 12 56 42 hotel.jpg

Precisament, Joan García, secretari d'Acció Institucional de Ciutadans, critica la decisió unilateral de l’alcalde santandreuenc: "Ciutadans, no està d'acord amb les declaracions de persones no grates perquè no es corresponen amb la nostra forma d'entendre la política, per molt que no estiguem d'acord amb determinats temes o critiquem el sectarisme de la Generalitat". "La gestió de la consellera de Salut ha estat terriblement ineficaç, però a diferència d'ERC,  que en diverses ocasions ha declarat persones non grates a Inés Arrimadas o al Rei, nosaltres no recolzarem que es declari persona no grata a ningú", ha subratllat el dirigent de Ciutadans. Així mateix el secretari d'Acció Institucional de Cs a Catalunya ha assegurat que "els regidors de Cs no comparteixen la decisió unilateral de l'alcalde". I ha afegit que si aquesta qüestió s'eleva a Ple, els regidors de la formació taronja, socis de govern, votaran en contra de la mateixa. "Els nostres regidors no votaran persona no grata a ningú", ha reiterat el dirigent de Cs.

Resposta dels republicans

D’altra banda, arran de les últimes declaracions públiques d’Enric Llorca, l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, FEM Sant Andreu manifesta el següent en un comunicat:  

  1. Exigim a l’alcalde Enric Llorca desisteixi de la seva intenció i que es disculpi públicament amb la consellera Alba Vergés i tot el sector sanitari que ella encapçala i representa. Traslladem a l’Agrupació Socialista de Sant Andreu de la Barca el malestar per part del grup municipal de Fem Sant Andreu per l’actitud i declaracions de l’alcalde.
  2. Sant Andreu de la Barca NO ha declarat persona non grata a la consellera Alba Vergés. Aquesta potestat és exclusiva del plenari municipal. Fem evident i denunciem el tarannà escassament democràtic del senyor Llorca, que ha anunciat públicament una mesura personalista sense ni tan sols haver estat sotmesa a debat en el ple municipal, demostrant així la seva concepció del respecte a la pluralitat.
  3. Aquesta intenció és només la culminació d’un comportament indigne i insolidari que el senyor Llorca ha vingut sostenint al llarg de tota la crisi de la COVID-19. Amb anterioritat, ja va decidir de manera unilateral instal·lar un hospital de campanya de la Guàrdia Civil en un poliesportiu del municipi, malgrat que ho desaconsellaven els experts sanitaris. A hores d’ara, el senyor Llorca ja ha estat desautoritzat públicament per Salvador Illa, ministre de Sanitat del govern espanyol, que ha valorat i defensat la tasca que els responsables sanitaris del Govern estan duent a terme en aquesta crisi.
  4. Volem també reprovar l’actitud de Podemos i Ciudadanos en l’afer de l’hotel Medicalitzat. Han participat activament, recolzant la declaració institucional partidista, la col·locació de pancartes polítiques enmig del confinament i avui -ahir- aquesta declaració.
  5. El Grup Municipal de Fem Sant Andreu i com a veïnes i veïns de la ciutat, volem demanar disculpes a la Consellera Alba Vergés pel comportament del nostre alcalde. Li fem arribar tot el nostre recolzament i suport per la tasca que està realitzant ella, i tot l’equip del Servei Català de la Salut.
  6. Des de l'inici de la crisi de la COVID-19 Llorca ha demostrat, en tot moment, una falta d'interès en coordinar-se amb les autoritats sanitàries del país. Lamentem que en moments extraordinaris com els que estem vivint, amb una gestió complexa, l'alcalde i diputat provincial perdi temps i diners públics en plantejar batalletes polítiques estèrils que no aporten cap solució. Els ciutadans i les ciutadanes de Sant Andreu de la Barca mereixen un lideratge polític a l’alçada de les seves necessitats, encara més en una crisi com la que estem vivint.
Presentació candidatura Fem Sant Andreu 02
Els populars
El president del PPC, Alejandro Fernández, també ha censurat la decisió d'Enric Llorca de declarar persona non grata la consellera de Salut, Alba Vergés. El líder popular ho ha considerat "una mesura totalitària, antidemocràtica, fastigosa i medieval" i "molt del gust dels separatistes, encara que en aquest cas li toqui a un d'ells."
OnUuaJ4z

El ministre, també en contra

A més, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, també s’ha mostrat en contra de les declaracions de l’alcalde Enric Millo. “No ho comparteixo i ho dic amb tota claredat perquè s'entengui: no comparteixo declarar persona non grata a una responsable sanitària“, va explicar.

el ministro de sanidad salvador illa foto congreso de los diputados 15 1000x564

Illa considera que es pot discrepar políticament d’una persona a un altre, però mai ha estat partidari de declarar persona non grata a ningú en cap situació.

Redacció / Fotos:Arxiu-Aj. Sant Andreu de la Barca-RSAB (Jordi Milian)