Movem Castelldefels expulsa una regidora per “trànsfuga”

Imprimeix

Quesada va ser la número 4 de la candidatura de Movem En Comú Podem a les passades eleccions i fins ara ostentava les regidories d’Habitatge, Comerç, Serveis Socials i Dependència

L’assemblea de Movem Castelldefels (ICV, EUiA, MES i Equo) va aprovar ahir dilluns l’expulsió de la regidora Ana Quesada per la seva decisió d’abandonar el grup municipal i conservar l’acta, convertint-se en una “regidora trànsfuga”. L’organització considera que Quesada ha vulnerat els principis ètics de l’organització i li exigeix la seva dimissió immediata. Paral·lelament, l’executiva de Catalunya En Comú ha acordat la seva expulsió cautelar, mentre una comissió instructora estudia l’expulsió definitiva.

quesada 2

Quesada va ser la número 4 de la candidatura de Movem En Comú Podem a les passades eleccions i fins ara ostentava les regidories d’Habitatge, Comerç, Serveis Socials i Dependència. El 12 de març, a les portes de la declaració de l’Estat d’Alarma, Quesada va comunicar la seva marxa a través d’un missatge al grup de Whatsapp de la formació.

“L’ara regidora trànsfuga va ignorar tots els mecanismes democràtics de l’organització –obviant tant l’assemblea local com els òrgans de coordinació del grup municipal– i va comunicar la seva decisió de conservar l’acta de regidora i els drets polítics i econòmics que se’n desprenen. Quesada va prendre aquesta decisió sense previ avís i contra el criteri de l’organització, en un moment molt delicat en què els esforços de la formació estaven centrats a donar resposta a la crisi de la COVID-19”, manifesta Movem Castelldefels en un comunicat.

Tot i aquest cas de transfuguisme, les forces que van subscriure l’acord de govern a Castelldefels el juny del 2019 –PSC, Movem En Comú Podem i ERC– continuen conservant la majoria al Ple.

Redacció / Fotos: Arxiu