Mor Àfrica Lorente, una de les històriques militants del PSC

Imprimeix

La castelldefelenca formava part actualment del Consell Nacional del PSC i havia sigut diputada al Parlament, regidora a Castelldefels i primera secretària de la Federació del PSC

África Lorente (16/10/1954) ha mort avui a l’edat de 65 anys. Escriptora, mestra i política, la castelldefelenca formava part actualment del Consell Nacional del PSC i havia sigut diputada al Parlament, regidora a Castelldefels i primera secretària de la Federació del PSC del Baix Llobregat.

Captura de pantalla 2020 05 01 a las 20.18.56

Una de les poques dones que van formar part de les llistes als ajuntaments a les primeres eleccions democràtiques del 1979. En un comunicat del PSC-Baix Llobregat, la formació política descriu Lorente com “Un exemple i referent per a tots i totes; valenta, forta, decidida, solidària i lluitadora incansable que va ser bandera dels valors del socialisme, defensant sempre la justícia social, la igualtat i la solidaritat. És per a tots i totes les socialistes una gran pèrdua que ens omple de dolor, més en els moments que vivim com a societat i com a país. La recordarem sempre envoltada de la seva vitalitat i alegria. Ens ha deixat una gran socialista.”

Durant els propers mesos i quan sigui possible, el PSC té previst dur a terme un homenatge a la seva figura i al llegat “que ens deixa als i les socialistes del Baix Llobregat.”

Redacció / Fotos: PSC-Baix Llobregat