Diversos polítics pallejanencs se solidaritzen amb els més vulnerables

L’equip de govern dona el 15% del seu sou i el portaveu de Ciutadans cedeix l’assignació econòmica per la seva l’assistència al Ple

La demanda generalitzada de la societat perquè els polítics i polítiques, que reben un sou públic, s’han d’estrènyer el cinturó i renunciar a una part de la seva retribució econòmica està quallant en el nostre territori. Pallejà s’ha convertit en un dels municipis pioners on els seus representants polítics municipals donaran al consistori part dels ingressos que reben a finalitats solidàries destinades a les famílies i persones més vulnerables i afectades per la crisi sanitària del coronavirus.

Donació

Un dels regidors que s’ha sumat a aquesta acció solidària és el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Javier Saldaña. El polític té previst donar la seva assignació econòmica per l’assistència al Ple municipal (uns 250 euros, -12% de retenció d’IRPF). “És l’única quantitat que ingresso de la meva tasca política i espero que pugui ajudar a qui més ho necessiti en aquesta crisi de la COVID-19. Els tècnics municipals segur que sabran on invertir-ho”, explica.

20190405javier saldaña 7715

Saldaña recorda que “en el Ple de gener, a la meva pregunta sobre si hi havia protocols al nostre consistori en referència a la COVID-19, una part del públic assistent es va riure -com fa habitualment- i altres regidors es van sorprendre dient que era un alarmista i populista”. Per al portaveu del partit taronja “ara no és moment de retrets, i toca estar al costat dels nostres veïns i veïnes per intentar sortir d’aquesta crisi sanitària. Ciutadans-Pallejà, des del primer minut i fins al final, estarà també al costat de l’equip de govern per arribar acords de les mesures que siguin necessàries per a pal·liar la crisi al nostre municipi.”

El quinze per cent

D’altra banda, fa uns dies es va anunciar per les xarxes socials de l’Ajuntament que es destinaria una donació del 15% de la retribució mensual de l’alcaldessa i els regidors i regidores de l’equip de govern a la recerca i investigació sobre el coronavirus de l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona.

92090719 3305135376181272 3155180660377780224 n

El total de la donació ascendeix a 1.432 euros. Segons fonts municipals, cal recordar que l’equip de govern no té dietes municipals des de fa cinc anys.

Redacció / Fotos: Arxiu i CS-Pallejà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix