Fem Sant Andreu surt al pas de la polèmica de l’obertura de l’Hotel Bristol

Imprimeix

El grup municipal republicà demana a l’alcalde Enric Llorca que “abandoni la sobreexposició mediàtica en què expressa la seva actitud de deslleialtat institucional i partidista”

Arran de la celebració ahir al matí d’un Ple urgent i extraordinari a Sant Andreu de la Barca, per tal de fer una declaració institucional exigint a la Generalitat l’obertura de l’hotel medicalitzat Bristol, el grup municipal Fem Sant Andreu vol puntualitzar, a través d'un comunicat, el següent:

1.- Fem Sant Andreu està d'acord en l'obertura de l'hotel medicalitzat del Bristol de Sant Andreu de la Barca, i tenim absolut convenciment que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya l’obrirà, quan les necessitats ho obliguin, seguint el seu plantejament inicial i no pas quan vulgui l’alcalde. Confiem en la gestió que CatSalut està fent de l'emergència sanitària.

EVp8a53XkAE9Qyz fem

2.- El Departament de Salut de la Generalitat acaba de posar en marxa Fira Salut per mantenir i millorar les capacitats del sistema, inicialment per a 300 pacients ampliable de forma ràpida a 700 més. La gestió operativa anirà a càrrec de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Els pacients seran persones amb COVID-19 provinents dels diferents centres sanitaris de l’Àrea Metropolitana Sud-Barcelona, que inclou Sant Andreu de la Barca. La previsió és que siguin pacients que hagin superat la fase aguda de la malaltia, estiguin estables i tinguin un pronòstic favorable. L’Hospital Fira Salut no atendrà pacients crítics ni semi crítics; que continuaran ingressats als hospitals de referència. El Servei Català de la Salut i Fira Barcelona han treballat perquè les instal·lacions del nou hospital temporal siguin confortables i segures pels pacients i també pels professionals sanitaris.

3.- L’Hotel medicalitzat Ciutat de Martorell està també a disposició de les necessitats de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, amb una capacitat de 90 llits i està actualment al 42,2% d’ocupació, per tant encara queden 52 llits disponibles.  

4.- L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca no posa a disposició de la Generalitat l’hotel Bristol. És el grup hoteler Catalonia Hotels & Resorts propietari de l’hotel qui va posar a disposició de les autoritats els seus 55 hotels. El Departament de Salut ha planificat l’obertura de l’Hotel medicalitzat Bristol només en cas de ser necessari, si el Ciutat de Martorell estigués en una alta ocupació.

6.- En una crisi sanitària sense precedents com aquesta, la bona gestió, la concentració de recursos i la coordinació entre administracions és vital. Les iniciatives unilaterals sense cap mena de coordinació amb el Departament de Salut, no aporten res més que la voluntat de mèrits personals i de propaganda partidista, i donen més neguit i alarmisme a la població per la falta veraç.

7.- Demanem a l'equip de govern amb l’alcalde al capdavant que abandoni la sobreexposició mediàtica en què expressa la seva actitud de deslleialtat institucional i partidista, i es posi a disposició per treballar de manera coordinada i consensuada amb la resta d'administracions en la lluita contra la COVID-19.

8.- Els nostres regidors i regidores es tornen a posar a disposició del Govern municipal per ajudar a gestionar aquesta crisi, sempre pensant en el millor per a la ciutadania. Malgrat que la nostra ajuda hagi estat rebutjada en més d’una ocasió, sempre estem disposats a treballar pel bé comú dels habitants de Sant Andreu de la Barca.

D’altra banda, Fem Sant Andreu vol fer un aclariment a la notícia que s’ha publicat per Sant Andreu Televisió on s’afirmava que “la consellera de salut Alba Vergés desmentia les afirmacions de Marc Giribet, portaveu de Fem Sant Andreu en les que afirmava que Salut posaria l'hotel en marxa”. Les declaracions de la consellera no desmenteixen en cap cas “al nostre portaveu, ja que ell parlava de l’obertura de l’Hotel Bristol, i la Consellera descartava utilitzar l’Hospital de campanya instal·lat al Complex Esportiu L’11”. Segons els republicans, el mitjà de comunicació local ha esmenat lleument l’error, per aquest motiu "sol·liciten un comunicat on es reposi la seva credibilitat."

Redacció / Fotos: Fem Sant Andreu-Aj. Sant Andreu de la Barca