La CUP-Molins no participarà en l’acte institucional del Dia de la Dona

Imprimeix

El grup municipal rebutja la falta de respecte i “menyspreu” del govern de Xavi Paz cap al 8M 

El grup municipal de la CUP-Molins ha decidit no participar en l'acte institucional de commemoració del Dia de la Dona Treballadora, organitzat per l'ajuntament avui dilluns dia 9 de març, com a mostra de rebuig a la falta de respecte del govern de Xavi Paz davant el 8 de març. 

Fa uns dies, la CUP-Molins i diversos col·lectius feministes de la vila, van demanar a l'alcalde i el seu govern que ajornessin la inauguració de les Avingudes de Barcelona i València prevista pel diumenge 8 de març, dia internacional de la dona treballadora. “Veiem, en la programació d'aquest acte, una clara manca de respecte i una forma d'invisibilització de les dones per part del govern”, expliquen. La resposta de l'alcalde, fins aquest passat dijous, es va mantenir ferma en què la celebració de la inauguració i considerava que era compatible amb la jornada de reivindicació i que, per tant, no ajornaria l'acte. Tanmateix, dijous es va donar a conèixer que finalment l'alcalde va decidir ajornar l'acte d'inauguració.

bf5c9797 dc71 4c45 b141 eaf623ebd48b

Tot i que la CUP ho va celebrar creu que la decisió del govern arriba massa tard i que l'acte d'inauguració no s'hauria d'haver programat mai un 8M. A més, en el comunicat de l'alcalde d'ajornament de l'acte s'al·leguen només motius de seguretat i no de reflexió al voltant de la jornada reivindicativa feminista.”

Davant d’això, la CUP ha decidit no participar en l'acte institucional del dilluns dia 9 de març, ja que el considera un gest hipòcrita després del menyspreu mostrat el 8M per part del governLa CUP no participarem ni serem còmplices de la rentada d'imatge de l'alcalde Xavi Paz i el seu govern. Les polítiques feministes no es fan només llegint un manifest a la porta de l'ajuntament. Les polítiques feministes es defensen i es demostren dia a dia, des de la institució i als carrers.”

Redacció / Fotos: CUP-Molins