Sant Feliu reclama més diners per a les escoles bressol

Imprimeix

La moció demana al Govern català que mantingui la dotació de fins a 1.600 € per alumne en comptes dels 1.300 € anunciats per al curs 2011-2012, segons han informat fonts municipals.

També reclama a l'Estat "la dotació dels fons necessaris destinats a la sostenibilitat dels serveis de la primera infància".

L'Ajuntament de Sant Feliu, a través de la moció aprovada, destaca "la importància de l'educació en la primera infància tant des d'una perspectiva educativa com social, en tant que les escoles bressol donen resposta als interessos i necessitats dels infants, de les seves famílies i de la societat en general".

Així, es remarca especialment el paper "essencial" de les llars d'infants en aspectes com la conciliació laboral.

Alhora, en la moció l'Ajuntament es fa ressò de la importància de les administracions locals en el finançament d'aquests serveis educatius. Per això, es demana al govern català els recursos necessaris, suficients i correctes, d'acord amb la Llei d'Educació de Catalunya, per mantenir les actuals escoles bressol municipals creades per acord parlamentari i poder fer front a les necessitats educatives dels municipis catalans.

En aquest sentit, es destaca la voluntat de les entitats municipalistes de fer sostenible la provisió pública de serveis educatius d'infància mentre s'estableixi un marc estable de col.laboració i corresponsabilitat entre les administracions educatives.

Redacció | Foto: Arxiu