El PSC i Junts per Molins signen un nou pacte de govern

És la tercera vegada que els dos grups municipals arriben a un acord

La Federació Obrera de Molins de Rei va ser l’escenari de la signatura del nou pacte de govern entre el PSC i Junts per Molins. És la tercera vegada que els dos grups municipals arriben a un acord. Cal recordar que l’anterior legislatura van començar a governar junts però amb l’aplicació de l’article 155 el que era en aquell moment alcalde, Joan Ramon Casals, va decidir trencar el pacte de govern i JuntsXMolins va pactar amb la CUP i ERC.

pacte molins 2

L’acord ha estat possible després que l’assemblea de militants de Junt per Molins va aprovar formar part del govern municipal. Aquesta propera setmana es coneixerà com es reparteixen les regidories i si hi ha canvis en l’estructura política de l’Ajuntament. Així doncs, el PSC que governava amb minoria amb set regidors ara ho podrà fer amb majoria després de la incorporació dels quatre regidors de JuntsxMolins.

pacte molins 3

Per a Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, “és un pacte molt positiu i una bona notícia per Molins de Rei, ja que un govern s’enforteix, guanya estabilitat i força per tirar endavant els projectes per a la ciutadania de la vila. Un govern així pot afrontar millor els reptes enormes que té Molins de Rei tant a curt, mig i llarg termini”. D’altra banda, Ramon Sánchez, portaveu de Junts per Molins, considera que “ara és un moment en què acabarem de decidir quines són les propostes per a la vila amb l’aprovació del pressupost municipal aquest mes de març. Aquest és un fet important i volem tenir incidència. A l’oposició s’està molt bé però no tens la capacitat de decidir capa on vols tirar el municipi”. 

L’oposició

Les reaccions dels diferents grups municipals a l’oposició no s’han fet esperar. Marcel López, portaveu d’ERC, considera que Junts per Molins “volien estar en un govern com sigui perquè no s’adaptaven a l’oposició” i afegeix que “s’ha perdut una bona ocasió per reeditar un govern independentista”. D’altra banda, Carles Ros, el portaveu de la CUP es mostra molt decebut i no amaga que “primer van expulsar el PSC i ara supliquen tornar a formar govern. Em sembla un insult a la memòria de l’1 d’octubre”. Ana Aroca, de Molins Camina Podem, de fet “ja exercien com a sociovergència. L’únic dubte que ens queda és saber què ha canviat ara i perquè no podien formar govern al juny de l’any passat. No acabem d’entendre”. Gerard Corredera, portaveu de Molins en Comú, explica que “ja es veia en les seves actituds en el Ple com a les comissions informatives i al final és l’execució que estaven planejant a l’ombra. Són dues formacions polítiques que s’entenen perfectament”.

Redacció / Fotos: X.P.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix