Alberto Garzón: "El diàleg permetrà reconstruir-nos com a país"

Cornellà de Llobregat va acollir l’assemblea fundacional d’Esquerra Unida de Catalunya

El secretari d'organització d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, va afirmar que "el diàleg és el que ens permetrà reconstruir-nos com a país" i va criticar que "hi ha molta gent que viu del conflicte polític" durant l'assemblea fundacional d'Esquerra Unida de Catalunya (EUCat) que es va fer ahir dissabte a l'Auditori de Cornellà de Llobregat. Segons informa l’ACN, durant l'acte el portaveu del comitè de coordinació d'EUCat, José Montero, va apostar per "un nou govern de progrés a Catalunya" i ha celebrat que "s'ha recuperat aquesta organització" -en al·lusió a EUiA- que, segons ell, va ser "segrestada". Sota el lema "Seguim fent camí en comú", la nova formació ha expressat la voluntat de "donar continuïtat política i organitzativa" a la majoria que prové d'EUiA.

garzon 2

El portaveu d'EUCat, que també és alcalde de Montornès del Vallès, ha celebrat haver "recuperat" el partit després del segrest que va patir per part de la direcció d'Esquerra Unida i Alternativa. Montero ha acusat la direcció d'EUiA de "deslleial" i d'haver fet servir "mètodes antidemocràtics i antiestatutaris" amb la intenció de "segrestar l'organització" per haver perdut els debats sobre la posició nacional. Amb tot, Montero va apostar per "deixar enrere les febleses" i les "preocupacions" i va insistir en el "diàleg" per "continuar treballant" i per superar la "situació general a Catalunya i Espanya" perquè, a parer seu, "és molt greu". Segons el portaveu d'EUCat a Catalunya "és possible un govern de progrés, com ho és a la resta de l'Estat". "Si avui hi ha una taula de diàleg, també és gràcies al nostre espai", va celebrar. "Tot està per fer i tot és possible", va concloure tot recordant Miquel Martí i Pol.

Per la seva banda, l'actual ministre de Consum va afirmar que aquest dissabte "és un dia de celebració" perquè acaba un "procés tempestuós" en el qual molts dels assistents s'ho han passat malament. Per a Garzón, l'acte fundacional d'EUCat va ser un "èxit" perquè la sala de l'auditori era plena. "La lluita d'EUCat serà imprescindible, vull donar-vos les gràcies perquè aquí a Catalunya mantingueu viva la flama, perquè els darrers anys estan sent especialment complicats en la qüestió territorial", va afirmar. Per a Garzón la gent que conforma aquesta nova federació veu Espanya com un "país plurinacional i divers" i per això ha considerat que cal seguir apostant pel diàleg.

Redacció / Fotos: A.G.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix