CCOO presenta l’Assemblea Sindical Oberta al Baix Llobregat

Imprimeix

L’ASO tindrà lloc el proper 13 de febrer en una jornada de matí i tarda i es complementarà amb assembles a centres de treball, seminaris i jornades de reflexió

Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Anoia i Dolors Llobet, secretària d’Atenció a l’Afiliació, Estudis i Coordinació de Direcció de CCOO Catalunya han presentat l’Assemblea Sindical Oberta (ASO) als locals del sindicat a Cornellà. Aquesta iniciativa, que va ser una primera experiència el 2015 des de la voluntat de repensar l’organització, torna a ser un procés de participació obert a l’afiliació, a entitats i a personalitats, des de la deliberació col·lectiva i la participació horitzontal per regenerar el sindicalisme.

Els dirigents sindicals han explicat que l’ASO tindrà lloc el proper 13 de febrer als locals de CCOO Baix Llobregat en jornada de matí i tarda i es complementarà amb assembles a centres de treball, seminaris i jornades de reflexió. En una segona fase (abril-maig) se seleccionaran les 25 propostes amb més suport a través d’una votació electrònica a través de l’app de CCOO.cat i la 3a i última fase serà una assemblea de cloenda (mes de juny) on es presentaran públicament les propostes seleccionades, s’ordenarà la seva prioritat i formaran part del procés de debat del 12è Congrés de CCOO de Catalunya.

Captura de pantalla 2020 02 07 a las 17.48.56

A l’ASO es fomentarà el debat sobre: precarietat i desigualtats i sobre reptes estratègics que tenim com a societat: feminismes, diversitat, ecologisme, noves realitats del treball, digitalització, dades massives —big data—, robotització, noves formes d’organitzar els treballadors i treballadores, habitatge, mobilitat, joves, envelliment de la societat, pensions, dependència, cures i treball domèstic, i projecte de vida per gent gran. També sobre qualitat democràtica, la participació, la deliberació, les mobilitzacions i el dret a decidir.

La voluntat d’aquesta segona ASO, segons Josep Maria Romero i Dolors Llobet és: “pensar com transformar la classe treballadora i la societat des de la centralitat del treball, desenvolupar projectes de vida digna sustentats en el valor de la comunitat i dels béns i els serveis públics i aconseguir, definitiva una societat més solidària.”

Redacció / Fotos: CCOO Baix Llobregat