Cornellà informarà del preu dels equipaments i serveis

Un cartell explica ja qui finança la piscina municipal de Ca Millars de Cornellà. Els costos de manteniment totals de l'equipament són de dos milions d’euros cada any. Els diners que aporten els usuaris de la piscina, mitjançant les quotes i el pagament de les activitats dirigides, suposen només una quarta part del total (gairebé 500.000 euros, el 24,25%). La resta, més d'1,5 milions d'euros, ho finança l'Ajuntament, és a dir, és una despesa que es cobreix a partir dels ingressos municipals, han informat fonts municipals.

En aquest cas, el nombre total de persones que han fet una activitat en la piscina (és a dir, el nombre de “usos” totals sense tenir en compte si la mateixa persona ha repetit o no), supera els 428.000 durant l'últim any.

En altres equipaments amb nombre de places restringit, aquesta informació es detallarà per carta als usuaris del servei, com és el cas de les escoles bressol: el seu manteniment ascendeix a 5,7 milions d'euros a l'any, i les famílies acaben pagant una mitjana del 26% del cost total del servei.

En altres casos, aquesta informació es detallarà en una carta que s'enviarà a les persones usuàries del servei. Aquesta acció s'emmarca en les polítiques de garanties dels serveis bàsics i les prestacions, per fomentar la transparència municipal en la gestió de la ciutat i adaptar-se a la situació actual de contenció pressupostària.

Transparència

La intenció principal d'aquesta informació és conscienciar de la necessitat de gaudir d'aquests serveis amb racionalitat i ser responsables en el seu ús. I és que es financen amb els ingressos municipals.

Per complir amb el pressupost assignat i assegurar la continuïtat de cada espai, s'anima als usuaris a cuidar les instal·lacions i en els casos corresponents controlar el consum d'electricitat, aigua i gas.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix