ARAses fa marxa enrere i ERC i AU retiren la moció de censura a Sant Esteve

Imprimeix

El regidor Joan Galceran va comunicar als dos grups municipals la seva voluntat de trencar el pacte signat fa un parell de setmanes

Gir inesperat a la moció de censura contra l'actual alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, que havien presentat conjuntament els grups municipals d’ERC, Alternativa Unitària i ARAses. El Ple extraordinari, que havia de tenir lloc aquest dimarts 28 de gener, finalment no es realitzarà. ERC i Alternativa Unitària han retirat la moció de censura per la decisió del regidor d’Ara Sant Esteve, Joan Galceran, de trencar -in extremis- el pacte signat fa un parell de setmanes. Les dues formacions polítiques consideren que “ja s’han exhaurit definitivament les vies possibles de treball conjunt amb el regidor d’A​RA​ses, ja que per això són imprescindibles la coherència i l’estabilitat en els compromisos”.  Un pacte que s’havia treballat feia mesos i que va acabar amb la presentació d’un nou acord de govern presentant una moció de censura davant el secretari de l’ajuntament el passat 14 de gener i proposant com a candidata la republicana Maria del Carme Rallo.

mocio censura santesteve

“Durant mesos hem estat treballant per donar una oportunitat al nostre poble, superant una a una les discrepàncies i desconfiances, sempre pensant en el futur del nostre poble. Estem convençudes i convençuts que era el nostre deure intentar-ho, però malauradament la vella política torna a jugar amb el futur del poble i torna avantposar altres interessos al benestar de la gent. Esquerra Republicana i l’​Alternativa Unitària seguim on hem estat sempre i fent allò que tothom que vol un canvi democràtic ha de fer: seure i parlar”, s’explica en el comunicat.  

Canvi de posició

Al ple d’investidura, el regidor d​’ARA​ses, Joan Galceran, va donar suport a la candidatura del socialista Enric Carbonell, canviant al darrer moment l’abstenció que “ens havia manifestat com a posicionament al ple”, segons ERC. A mitjan octubre, però, el representant d’​ARA “ens manifestava a ambdós grups la seva voluntat d’afegir-se a l’acord, entomant un ​mea culpa,​ atès el desori i les males experiències amb el govern del PSC. Fou el mateix Joan Galceran qui proposà també una moció de censura contra el PSC.”

Redacció / Fotos: Arxiu