Castelldefels paga 22.000 euros mensuals pel teatre Plaza

Imprimeix

La resta dels diners es destinen a amortitzar el crèdit que va haver de sol·licitar l'empresa Castelldefels Projeccions per a la seva construcción, segons explica l’Ajuntament, que no és propietari del teatre, sinó que té el dret de superfície per 40 anys.

Passat aquest temps, el seu propietari recuperarà la propietat i l'Ajuntament haurà de negociar de nou les condicions per a la continuïtat del seu ús.

La construcció del teatre va acabar costant 8.700.000 euros, el doble del que estava pressupostat en un principi: 4,48 milions euros.

Segons l'alcalde actual, Manuel Reyes (PP), "és important que la ciutadania conegui el desenvolupament d'aquest projecte, ja que està condemnada a pagar les males decisions del passat".

Reyes ha afegit que "pel que va costar el Teatre Plaza per rehabilitar un antic cinema es podia haver construït un teatre nou en un solar municipal que evités el pagament d'un lloguer tan elevat per 40 anys per a un edifici que a sobre mai serà nostre".

Complicacions en les obres

El projecte aprovat originalment contemplava la construcció d'una sala polivalent però les complicacions derivades de la ubicació de l'edifici, situat al costat de les vies del tren, i al costat de diversos edificis de veïns va fer que s'hagués de modificar tot el projecte i el concepte de l'edifici.

Com a conseqüència d'això, l’Ajuntament va descartar la idea de construir una sala polivalent amb grades retràctils i es va optar per un teatre amb grades fixes.

L'obra es va encarir “per la necessitat d'uns acabats i condicions tècniques especials d'aïllaments i instal·lacions que es desconeixien i que no estaven previstes”, han explicat des de l’Ajuntament.

El seu emplaçament “inadequat” al costat de les vies del tren i el canvi de projecte “van acabar per costar-li a l'Ajuntament un total de 4,2 milions”, segons han informat des de l’actual equip de govern.

Redacció | Foto: Arxiu