ICV-EUIA presentarà una moció al Parlament contra Eurovegas

Herrera ha participat aquest dimecres a l’auditori Pablo Picasso de Viladecans en una reunió amb regidors i dos alcaldes d'ICV dels municipis del Baix Llobregat.

Segons el líder ecosocialista "no és casual" que es vulgui ubicar el complex al Baix Llobregat: “Aquesta no és una comarca qualsevol”, ha subratllat. “Aquí el nostre partit té força i vots”, ha completat Herrera, que s’ha mostrat molt crític amb el megaprojecte.

El secretari general d'ICV ha lamentat que aquest procés s’estigui desenvolupant "amb ocultisme, sense explicar la informació i sense traslladar-la als alcaldes". “És una forma de fer les coses pròpia de èpoques antigues”, ha criticat.

Herrera, que ha reivindicat el valor del Parc Agrari del Baix Llobregat, confia en què el PSC, ERC, SI i C's donin suport a la moció que els ecosocialistes han presentat al Parlament en contra d'Eurovegas.

Segons ha manifestat als periodistes, CIU “s'està carregant el consens sobre el desenvolupament del territori en el qual hem treballat tants anys".

“Si ens arriben a dir fa uns anys que la Generalitat, del color que fos, estaria negociant la instal·lació d’un complex de casinos, no ens ho hauríem cregut”, ha assegurat Herrera, que ha rebutjat "hipotecar el territori sense parlar-ho amb els seus representants".

Després d’aplaudir Unió de Pagesos per la seva oposició al projecte, Herrera ha assegurat que Eurovegas afectaria negativament al Parc Agrari del Baix Llobregat, que, ha afegit, "és un factor de vertebració econòmica i social a la comarca".

Segons Herrera, el projecte del magnat nord-americà Sheldon Adelson tindria “afectacions ambientals, perquè afecta el parc agrari, i també territorials".

“Entenem que la majoria de catalans veu que és una barbaritat que poguem surtir de la crisi reproduïnt el model d’especulació”, ha opinat Herrera, convençut que la oposició a Eurovegas, “basada en el sentit comú, s’imposarà”.

Herrera també ha demanat que s'elabori una Llei de protecció d'espais agraris de Catalunya amb la finalitat de poder preservar-los.

H. Marín | Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix