Pas endavant al Parlament pel soterrament del tren a Sant Feliu

Imprimeix

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una resolució presentada per ICV-EUiA, CiU, PSC, PP, ERC i Ciutadans per reclamar la licitació del soterrament de les vies del tren al seu pas per Sant Feliu de Llobregat.

La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de totes les forces polítiques i l’abstenció del PP, exclusivament en un dels punts del text. A la compareixença han assistit els portaveus dels grups municipals d'ICV-EUiA-ISF, CiU, PSC i PP, i un representant d'ERC, segons han explicat des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

El soterrament del tren és una reivindicació històrica a Sant Feliu des de 1980. El projecte constructiu ja està redactat i validat pel Ministeri de Foment.

En la proposta, presentada en el marc de la Comissió de Territori i Sostenibilitat, el Parlament insta al Govern de la Generalitat a obrir d’immediat el procés de negociació per resoldre la signatura del conveni amb l’Ajuntament de Sant Feliu que permetrà concretar el finançament de les obres de soterrament de la línia de tren.

Així, en aquest conveni s’ha de pactar la distribució del 50% del finançament de les obres entre Ajuntament i govern català.

D’altra banda, en la resolució presentada també s’ha exigit al Govern de l’Estat que estableixi els mecanismes pressupostaris necessaris i liciti les obres del soterrament abans de finalitzar l’any 2012, disposant per a la seva execució dels fons previstos per la disposició addicional tercera de l’Estatut. El PP s’ha abstingut en aquest apartat.

L’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha manifestat la seva satisfacció per la resolució aprovada i ha destacat la importància del compromís de tots els grups parlamentaris en el soterrament de les vies del tren.

Precisament, aquest dijous, 19 d’abril, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sant Feliu, aprovarà presentar una esmena conjunta als pressupostos generals de l’Estat en què s’exigirà també la licitació del soterrament.

L’alcalde ha assegurat que la pressió per aconseguir el soterrament, tant a nivell polític com social, tindrà continuïtat. De fet, l'Ajuntament ja va demanar el passat mes de febrer a la Generalitat la inclusió del soterrament en el marc del Pla de Rodalies 2011-2015 que el Ministeri de Foment ha de dur a terme per a la millora de la xarxa ferroviària metropolitana de la capital catalana.

Redacció | Foto: Héctor Marín (arxiu)