JxCat reclama des del Prat que la Fiscalia investigui Josep Borrell

El partit independentista pensa que podria haver prevaricació en les ordres del ministre d’Exterior a l’excònsol d’Edimburg

JxCat presentarà una denúncia a la Fiscalia perquè investigui si hi ha prevaricació en les ordres del ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, a l’excònsol espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino, per no perjudicar els interessos electorals del PSOE, segons informa l’ACN. En un contacte amb la premsa aquest dijous al matí a El Prat, la cap de llista de JxCat al 10-N, Laura Borràs, ha justificat la denúncia perquè la Fiscalia no ha actuat d’ofici davant les acusacions “gravíssimes” de l’excònsol respecte les “instruccions inconstitucionals” que va rebre de Borrell. L’advocat i candidat Jaume Alonso-Cuevillas ha apuntat que JxCat dona així “l’oportunitat” a la Fiscalia perquè desmenteixi Pedro Sánchez i demostri que no està “subjecta” al govern espanyol.

EIxfnCBWwAA N9u

Borràs ha exposat que Vecino -cessat per Borrell- ha donat a conèixer les ordres “anticonstitucionals” que va rebre del ministre per “impedir qualsevol presència catalana a Escòcia abans de les eleccions espanyoles del 28-A, per no perjudicar els interessos electorals de la Moncloa”. “Això és d’una extraordinària gravetat”, ha opinat Borràs.

EIxfnCFXkAIALoT

L’excònsol espanyol a Edimburg ha assegurat que mai va fer “res sense ordres” del seu gabinet. Vecino ha confirmat que va enviar un missatge acusant el ministre de donar-li “ordres inconstitucionals”, com publica Voz Pópuli, però s’ha negat a entrar en detall perquè ha interposat una demanda als tribunals pel cessament. “S’han portat molt malament amb mi”, ha dit en declaracions a l’ACN. Vecino ha justificat que presenta el recurs judicial per defensar “el seu honor” que “el ministeri ha deixat pels terres.”

Redacció / Foto: JxCat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix