El Ple del Prat aprova una moció de rebuig a la sentència del Suprem

Imprimeix

El text, que reivindica les ciutats com a "espais generadors de cohesió social" on trobar solucions al conflicte que viu Catalunya, va ser presentat pels grups municipals d'El Prat en Comú, ERC-El Prat i Podemos, va comptar amb l'abstenció del PSC i el vot en contra de Cs

El Ple municipal de l'Ajuntament del Prat de Llobregat va aprovar ahir dimecres una moció de rebuig a la sentència del Suprem per "injusta" i on es reclama "promoure totes les iniciatives polítiques i institucionals necessàries per reclamar i facilitar la sortida immediata de presó de les persones condemnades i el retorn dels exiliats". El text, que ha estat presentat pels grups municipals d'El Prat en Comú, ERC-El Prat i Podemos, ha comptat amb l'abstenció del PSC i l'únic vot en contra de Cs. La moció reivindica les ciutats com a "espais generadors de cohesió social" on, a través del diàleg, es pugui donar resposta al conflicte polític que viu Catalunya. També es dona suport a les mobilitzacions "unitàries i pacífiques" contra la sentència.

A la moció s'afirma que la sentència del procés significa "la culminació d'un procés de judicialització de la política al qual mai s'hauria d'haver arribat, perquè es tracta d'un conflicte de naturalesa política". És per això que reclama una resposta política que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que, per tant, inclogui la màxima transversalitat possible de les forces polítiques i socials. Una resposta, afegeix, que en comptes d'incitar a la divisió i a la confrontació dins la societat catalana, generi cohesió.

portada webnsp 90

També destaca la necessitat d'obrir una nova etapa de "desbloqueig i distensió" i posar les institucions al servei del diàleg polític i a la recerca de solucions a l'actual conflicte polític. Una nova etapa que haurien de liderar els pobles i ciutats de Catalunya per posar la seva experiència com a generadores de cohesió social al servei d'aquests objectius.Un cop aprovada la moció, l'alcalde del municipi, Lluís Mijoler (El Prat En Comú-En Comú Guanyem), va agrair la feina de "consens" dels partits redactors de la moció perquè "sense ser la que haguessin volgut" al 100% s'ha pogut tirar endavant aprofitant els denominadors comuns.

Redacció / Fotos: Ràdio El Prat-Arxiu