Suspesos el gerent i la interventora de l’Ajuntament de Pallejà

Imprimeix
L’alcalde denuncia el treballador arran de les acusacions d’assetjament sexual de la interventora municipal i obre una investigació

L’alcalde de Pallejà, Ismael Àlvarez (CIU), ha denunciat el gerent de l’Ajuntament, Manolo Rodríguez, després que la intereventora municipal, Gemma Vigatà, hagi acusat a aquest últim d’assetjament sexual, ha avançat avui el diari El Punt Avui. L’alcalde ha suspès de sou i feina tant el gerent com la intereventora arran del presumpte cas d’assetjament sexual a l’Ajuntament.

Àlvarez, que ha assegurat en un comunicat que ell és “el primer interessat en aclarir els fets”, ha explicat que Vigatà li va dir que era víctima d’assetjament sexual per part d’un altre treballador municipal durant una reunió a mitjans del mes de març en què l’objectiu era “reiterar la meva manca de confiança en la seva gestió i els meus dubtes sobre la idoneïtat de la seva continuïtat en aquest consistori com aixì li vaig comunicar unes setmanes abans”.

Davant d’aquesta acusació, l’alcalde va suspendre de feina i sou al gerent, va denunciar els fets a un jutjat i va ordenar una investigació a la Policia Local.

Quatre dies més tard, la interventora va acusar l’alcalde de voler silenciar el presumpte cas d’assetjament sexual rellevant-la del seu càrrec a l’Ajuntament.

Segons Àlvarez, “no ha existit o existeix per la meva part la voluntat de relacionar la situació laboral de la senyora Gemma Vigatà amb el presumpte cas d’assetjament sexual del que podria haver estat objecte”.

Expedient disciplinari

“Com a responsable que sóc del benestar de tots els treballadors i treballadores municipals considero totalment rebutjable qualsevol tipus d’assetjament sexual, laboral o moral del que pugui ser víctima la plantilla municipal”, ha afegit l’alcalde, que va denunciar també la interventora el passat 29 de març per injúries.

Dies després, la interventora va reiterar la seva acusació contra l’alcalde, motiu pel qual aquest va tramitar un expedient disciplinari amb la corresponent suspensió de feina i sou.

Àlvarez ha afirmat que “tot i el passat laboral de la senyora Vigatà i els diferents conflictes que havia mantingut prèviament a la seva presència en aquest Ajuntament amb d’altres administracions –havia treballat a l’Ajuntament de Molins de Rei- vaig confiar en la seva capacitat de gestió fins al moment en que em va ser evident que la situació d’enfrontament amb diversos treballadors no era sostenible”.

Redacció | Foto: Ismael Àlvarez (Arxiu)