L’homenatge al cornellanenc Joan N.Garcia-Nieto, tot un èxit

Imprimeix

CCOO i ICV del Baix Llobregat van organitzar l’acte en el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort

Més de 200 persones van omplir la sala d’actes de CCOO de Cornellà en l’acte d’homenatge a l’honestedat del compromís de Joan N. García-Nieto en el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort, organitzat pel seu sindicat amb ICV del Baix Llobregat.

FOTO2 garci nieto

L’acte va ser conduït pel psicòleg Jaume Funes i entre d’altres van intervenir Benigno Martínez, amic personal que va abordar la vigència del compromís de les comunitats cristianes de base amb polítiques de transformació social; a més de Candela López, co-coordinadora d’ICV Baix Llobregat que va destacar l’aportació del seu compromís polític i la vigència de la seva proposta per a la formació de ciutadania lliure, crítica i autònoma. D’altra banda, Genoveva Català, com a presidenta del Centre d’Estudis del Baix Llobregat va apuntar la referència comarcal de la seva figura; i Josep M. Romero, com a secretari general de CCOO del Baix Llobregat va voler advertir de les transformacions vertiginoses del món del treball i el seu impacte a la comarca.

EGSkHGsWwAAHRKA garci nieto

La fila zero va comptar amb les reflexions de Daniel Jover, professional de llarga trajectòria en l'educació dels joves per a la incorporació social i laboral, i Teo Pavón que va parlar del vincle del jesuita amb la JOC. Javier Pacheco, secretari general CCOO de Catalunya, va fer una reflexió sobre l’actual model sindical que contempla les diversitats d’un món del treball en canvi. Mentrestant, Claudio Carmona va tancar l’acte, en nom de l’Ajuntament de Cornellà, recordant-lo com a mestre de sindicalistes i polítics i, sobretot com a veí proper implicat en la denúncia de les situacions que patien els seus veïns i veïnes, ja fossin joves o immigrants.

EGSkI3 WsAI9gy3 garcia nieto

A l’acte es va presentar el documental “L’honestedat d’un compromís” produït per Nao Cinematogràfica que es podrà visualitzar al web: ccoo.cat/bllapag i, a més, va tenir moments de poesia social amb textos d’Esteve Bosch i la interpretació del poema “Yo te vi llegar” del propi García-Nieto.

Els organitzadors van voler destacar que no era un acte de nostàlgia sinó un estímul per continuar fent polítiques d’esquerres actuals, rigoroses i arrelades a la realitat de les persones que més pateixen les desigualtats a partir de referències sòlides com ho va ser en Joan N. García-Nieto.

Redacció / Fotos: CCOO